int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



16.12.2022 Benissuera - Villalonga - Valencie - Španělsko

Parádní klidná noc. Stání pro obytná auta u vesnice Benissuera je úžasné. To je to, co nám stále rozum nebere.

Pc160001

To, že jsou velká stání pro obytky u moře chápu. To, že jsou velká stání u velkých a zajímavých měst, taky chápu, ale tak pěkné stání u pidi vesnice s výlevkou, vodou, upravenými stromy, popelnicí a s všeobecným pořádkem, tak to je prostě něco nad moje chápání.

Img_0549

Venkovní gril, spousta laviček, voda a pergoly. 

Img_0545

Stále jsme ve Španělsku, které bylo velmi dlouho považované za velmi chudou zemi, ale to už je dávno. Dnešní Španělsko je krásné.

Img_0540

Promenády kolem pobřeží, hezké domky a hlavně, nesmírně příjemní a usměvavý lidé. Jejich klasické „olá“ mi už hodně chybělo. Je to návykové a když míjíte Španěla a on se na Vás hezky usměje a pozdraví, tak je den hned příjemnější.

 Pc160015

Další ještě příjemnější pozornost nám Španělsko nachystalo. Dneska jedeme pro naftu, zajeli jsme si jen kousek a máme podle Zdendovi aplikace nejlevnější naftu daleko široko daleko.

Pc160016

Potud je vše v pořádku. Cena na stojanu hlásí přesně to, co jsme si v aplikaci přečetli, nicméně cena na účtence je správně, ale my platíme méně, než bychom měli podle uvedené ceny. Ve Španělsku se vrací podstatná část DPH lidem přímo na účtence. Takže, místo 53 eur nakonec platíme jen 45 eur.

Pc160007

Myslím, že je to mnohem lepší řešení, než když vláda sice sníží DPH, ale u prodejců a my platíme uvedenou cenu na stojanu. Vlastně, ani si neuvědomíme, jestli je to DPH stejné nebo nižší, aby se nám lépe dýchalo, ale tady je to zcela jasné.

Pc150066

Od Španělské vlády jsme teď dostali 7,5 eura jako dárek. To je hodně milé. Dozvěděli jsme se, že nižší DPH by mělo platit dalšího půl roku.

Pc160027

Dojeli jsme do Villalonga, kde máme přátele a kde je naplánované setkání. Protože už nás je víc, tak Pepíček objednal stůl v restauraci kousek od našeho stání.

Pc160029

Jasně, povídání nebere konce a jdeme spát hluboko po půlnoci. Krásné setkání. Pepíček s Pavlou, Marta s Ládou a další přátelé, kteří už zde trvale žijí. Pro mne je to také ohromná studnice znalostí o Španělsku.

Img_0566

No, a tak se celý večer vyptám na vše možné, jak funguje sociální systém, jaké jsou třeba důchody, jak je to se zdravotnictvím, jak je přísná policie a tak podobně.

Img_0562

Vyptáváme se, protože koluje spousta polopravd a takových „jedna paní povídala anebo, slyšel jsem“ a to se pak udává jako neotřesitelná pravda.

Img_0560

Kluci řeší auta a nemovitosti a my holky máme daleko vznešenější témata jako jsou neposlušné děti, snaživé děti, báječná vnoučata a tak podobně.

Dnešní trasa je: není, velitel vozu jí ještě nedodal :-) 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ