int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



18.12.2022 Playa El Xarco - Valencie - Španělsko

Další krásné místo je Playa El Xarco, kam jsme dneska dojeli.

Pc180060

Mimochodem, kolegové se nás dotazovali, kde jsou ty termální prameny, kde jsme byli, Font Slada, protože je nemohou najít.

Pc180011

Asi hodně důležité pro všechny cestovatele je, naučit se zadávat souřadnice do navigací. Samozřejmě, je to problém starších ročníků, kteří se musí učit novou věc, ale v dnešní době, tak jako jde dopředu technika, všelijaké vymyšlenosti, který nám pomáhají v pohodlnějším cestování, tak i zadávání souřadnic je důležité.

Pc180042

Speciálně v těchto lázních je to docela honička. Nelze popsat cestu tak, že za obaleným stromem pomerančů uhneme doprava. Pomeranče se sklidí a jsme v háji. Všude je vysoké rákosí, přes který není vidět ani dům za rohem, natož nějaký bazén.

Pc180061

Musíme se naučit zadávat souřadnice i v několika formátech a pokud je čísel víc, než nám pobere okénko na displeji, bývá dobrou praxí, vynechat poslední čísla, a ne ta první. Asi nejlepší je, sednout si doma a v klidu trénovat zadávání souřadnic. A i tak jsme se občas dostali kamsi na moře, a ne na místo, které jsme si přáli nalézt.

Pc180063

Problém může nastat, když nám někdo nadiktuje nebo napíše souřadnice ve formátu, který umí jen ta jeho navigace, ale to bývá velmi vzácné.  Tímto se omlouvám, ale opravdu nemůžeme vysvětlovat kolegům, jak se kam dostanou. Zvládnout cestovat podle souřadnic je v dnešní době opravdu klíčové.

Pc180082

Stejný problém nastane v případě dnešního cíle cesty Playa El Xarco. Několik míst na stání, spousta vyjetých cest a zpočátku není vidět, kam vlastně jedeme.

Pc180071

Playa El Xarco bychom lehce minuli nebýt navigace, která si věděla rady. Ale i tak, stejně stále není jisté, jestli dojedeme do toho správného cíle, kam bychom rádi.

 Pc180069

Nádherné místo, kde si člověk může vybrat, jestli bude stát dál od moře nebo přímo na břehu. I tady je vidět, že opravdu hodně pršelo a celé spodní parkoviště je hodně podmáčené.

 Pc180075

Dojeli za námi kolegové z Moravy Zdenda s Helčou a povídání nebere konce.

Zvláště když Zdenda má mnoho let servis na obytná auta a tak se klasicky vytvoří dámský kroužek, který probírá velmi důležitá témata kde se prodává dobré maso, kvalitní zelenina a co budeme vařit k obědu a mužský kroužek, který probírá takové banality, jako kdy se má vyměnit olej v motoru a nebo, řeší Jirkovu trucující lednici.

Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz.  

Dnešní trasa je: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ