int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



19.12.2022 Playa El Xarco - Valencie - Španělsko

Dnešní den je poklidný, strávený povídáním a jak jinak, odpočinkem.

Včera jsem se zmínila o Jirkově trucující lednici a dneska pro změnu začala lednice trucovat i nám. Pro vysvětlení, takové trucování vypadá asi tak, že náhle máme v lednici tepleji, než je venku, což je průšvih. Sem tam se naše lednice ozve tímto způsobem, ale většinou je to tím, že máme hodně namražený oddělený mrazák a lednice nestíhá vychladit i spodní část lednice. Většinou si toho všimnu, když musím vylít polévku, která nemá důvod být špatná. To hned zbystřím, protože je jasné, že je něco špatně.

 Img_0598

Už jsme kdysi dávno vyměňovali celou trysku i s dalšími hejblaty, která jsou před tryskou. Tenkrát stačilo jen kalíšek, kde je tryska profouknout a nesnažit se zvětšovat miniaturní dírku jehličkou. To jsme bohužel tenkrát udělali. Lednice přestala chladit a vlastně ani se jí nedařilo naskočit. Zdenda tenkrát vše vymontoval a jediný problém mohl být právě v ucpané trysce. Na řadu přišla jehlička a problém byl na světě. Opravdu, pokud se hledá problém, proč se lednici nechce a dojdeme až k trysce, stačí jí profouknout, jen se nesnažit jí čímkoliv prošťuchovat. Někdy stačí lednici jen na pár hodin vypnout a někdy je už potřeba rada a práce odborníka včetně náhradních dílů.

 Pc180078

Jirkovi lednice zlobí, občas se jí nechce naskočit, tak tomu už jakési náhradní díly díky Zdendovi B přiletí za dva dny z Prahy a nám naštěstí stačilo odmrazit mrazák. Ono se to nezdá, ale v mrazáku dokáží oštiny pěkně zarůst ledem.

Img_0611

Tak i my máme na Vánoce sněhuláka. Lednice běží jako nová. V mrazáku mám krásných -17 a v lednici 4°C. Jen je škoda, že jsem musela všechno navařené jídlo vyhodit. Ale stane se.

 Pc190099

Večer se u nás ještě zastavili další kolegové Dušan s Ivankou, které už známe. Oni parkují na horním parkovišti, ale odpoledne přišli za námi na posezení a popovídání.

Pc190095

Dušan s Ivou už mají lístek na trajekt na Kanárské ostrovy, což jim maličko závidíme. Jsem zvědavá, kdy se znovu na ostrovy podíváme.

Img_0603

Letos to určitě nebude, to se budeme courat po jihu Španělska, příští rok bychom rádi na zimu do Maroka a pak by na pořad dne mohly ostrovy přijít.

 Img_0608

Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ