int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



21.12.2022 Alicante - Valencie - Španělsko

Kousek od nás je poměrně velké město Alicante, které si dneska projedeme.

Img_0648

Starobylé město se pyšní obrovskou pevností, jak jinak, opět na kopci.

Img_0651

Tak je mi jasné, že pevnost se vždy snažili vybudovat na vyvýšeném místě, aby se lépe bránila, ale občas by mohli pevnost vybudovat i v rovině.

Pc210026

Nedá se nic dělat, holt opět pojedeme do docela slušného kopce. Cesta z parkoviště je příjemná, jedeme podél pobřeží a užíváme si krásné výhledy jak na město, tak na moře. Jen malá drobnost, do cesty se nám nějak připletly v terénu dost hluboko zapuštěné koleje, což v plánu tak úplně nabylo.

Img_0709

Veliteli, je tam pešuňk a koleje, lyže sejmout atd. Přesně, podle Cimrmana. Kluci nám pomohli vyrvat kola z kolejiště a dál jedeme po pohodlné cyklostezce až do města. Vlastně po cyklostezce jedeme až k pevnosti Castillo de Santa Bárbara.

 Pc210032

Jsme statečný a docela úctyhodný kopec jsme tentokrát vydupali v plném počtu. Jen ostraha u vjezdu do pevnosti nás sundala z kol a dál musíme po svých. Rozdělili jsme se a hlídáme si kola, protože nelze se spoléhat na policistu, který permanentně vybíhá z domku u brány a vyhání z malého parkoviště auta a sundavá z kol návštěvníky na kolech. Že je sem zákaz vjezdu aut asi přehlédne hodně řidičů a o zákazu kol se nepíše nikde.

Dji_0752

Na druhou stranu, je to správné. Motat se s koly mezi návštěvníky by byla hloupost.

Dji_0751 

Pevnost je ohromná, několik stánků s občerstvením a veliká restaurace s ohromujícím výhledem přímo vybízí, dát si tam kávičku.

Pc210025

Jenže, museli jsme se rozdělit a s koly sem nesmíme, tak si holt kávu dáme někde ve městě.

 Pc210047

Pevnost Sanda Bárbara původně vybudovali Kartagiňci a opravdu nabízí působivé pohledy do dáli. Nejstarší část pochází ze 16. století a pak se stále pevnost rozrůstala až do 17. století.

Pc210055

Hradby jsou posety všelijakými plechovými rytíře, a dokonce tu máme i lučištníka. Moc pěkné.

Pc210012

Alicante je veskrze moderní město, které až tak za prohlídku moc nestojí, pěkná je promenáda kolem pobřeží.

Pc210008

Tu jsme si hezky užili. Spousta stánků se vším možným a překrásné veliké sochy Tří králů s Ježíškem. Klasické vánoční trhy, výzdoba. Moc hezké.

Dji_0778

Staré město je bezprostředně za přístavem, to jsme si projeli, ale moc starého k vidění není. Jak říkám, je to hlavně moderní město, krásné jsou secesní domy. Jedeme zpět po cyklostezce až k parkovišti. Tentokrát jsme už vynechali skotačení po kolejišti.

Img_0705

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ