int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



31.12.2022 Archena - Murcie - Španělsko

Velký den nastává, máme dalšího Silvestra na cestách. Je to náš osmá oslava Silvestra mimo domov a mohu říct, že poslední roky je lepší a lepší. Hlavně, prvních několik let jsme ho slavili osamoceně, nikde nikdo.

Img_1060

Myšleno žádný Češi a většinou jsme stali někde v bohem zapomenutém místě úplně sami. Vždycky jsem udělala nějaké zobání k filmům, které jsme si celý večer pouštěli. Klasika. Odpoledne nějaká pohádka, pak Anděl na horách a Pekařův císař a samozřejmě, S tebou mě baví svět a tak podobně. Vezeme s sebou na pevném disku velkou filmotéku, a tak nebyl problém něco si vybrat.

Img_1062

Ale trávit silvestrovský den s přáteli je přeci jenom mnohem lepší, co si budeme povídat. Tentokrát se nás tam sjelo pět aut. Krkonošský, přijel Jarek s přítelkyní a opět se s námi setkali Zdeněk s Helou a přivezli ještě svoje přátele, takže nás bylo dost na skvělou zábavu. Každá jsme udělaly nějaké pohoštění a Zdenda měl báječný nápad, že jsme vytáhli kotlík na dřevo a udělali ohýnek.

Img_1077

Samozřejmě, pod nohy kotlíku dal Zdenda litinový poklop z kanálu. Říkám to, aby sluníčkáři neměli problém s případně poničeným asfaltem a ohýnek jsme dělali velmi umírněný.

Img_1069

Zdenda B byl vrchní DJ a hrál každému na přání po čem jeho srdéčko toužilo. Grilovalo se, pilo se, bavili jsme se a bylo nám všem dobře. Všichni jsme už něco málo zcestovali a o příběhy, zkušenosti, rady, nápady a plány do budoucna nebyla nouze. Tak sláva, rok 2022 je pomaličku za námi a my všichni jsme zvědavý, co nám rok 2023 přinese.

Img_1064

Já jsem založením optimista, a tak si myslím, že nám přinese jen to dobré, Zdenda je lehký pesimista, a ten říká, no uvidíme.

Na druhou stranu, nemá cenu se trápit věcmi, které neovlivníme, můžeme se leda na něco připravit, s něčím se smířit, nad něčím mávnout rukou, něco přejít anebo jen pokrčit rameny.

Img_1090

Mohu se zlobit na kde co, mohu nadávat na ceny elektřiny, ale pomohu si tím nějak? Mohu nadávat třeba na ceny potravin, ale s tím taky nic nenadělám. Ale mohu pro sebe, pro nás udělat spoustu jiných věcí ze kterých budeme mít radost.

Img_1070

Je jen na každém, jak naloží se svojí situací, sám se sebou. Někteří jedinci odešli spát ještě před půlnocí, což byl můj případ, ale jinak všichni vydrželi a na přivítání nového roku slavnostně zapěli hymnu. Krásný den je za námi tak vzhůru do nového roku.

 Img_20221231_192155

Všem našim kamarádům, přátelům, kolegům a známým přejeme do nového roku jen to nejlepší. Přejeme ať si každý může splnit své sny anebo aspoň kousek ze svého snu, i to se počítá, všem přejeme zdraví, které je nejdůležitější, protože pak jde všechno lépe. Kolegům cestovatelům přejeme spoustu šťastných kilometrů na cestách za poznáním. No, dalo by se toho ještě popřát více, ale takto to myslím už stačí. Tak ať je ten rok 2023 co nejlepší.

Img_20221231_195108

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ