int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



1.10. 2022 Virton - Belgie

Dneska máme opět dálkovou. V plánu je nějakých 200 km, což je hodně. Tak, ono to až tolik není, ale stejně, abychom byli drobet v klidu je to tak akorát.

Pa014717

Máme už vyzkoušeno, že denní porce by měla být maximálně do 300 km. Abychom v klidu odjeli, v klidu se naobědvali, pak si dali eventuelně odpolední kávičku s koláčkem a abychom ještě v nějakém slušném čase dojeli na místo. Strašně důležité je, přijet na noční stání ve dne.

Pa014726

Stane se, že stání je z nějakého důvodu špatné, nebo že je tam zákazová značka, která tam nebyla anebo jednoduše, parkoviště je plné a my se tam nevejdeme. Pak musí přijít plán B a na jeho realizaci musí být světlo. Strašně lehce se stane, což se nám stalo, že ve tmě přehlédneme zákazovou značku a mohou nastat velké problémy, ať už s ramenem spravedlnosti nebo s místním aktivistou. Takže, těch 300 km je tak akorát i pro naše zadečky a záda, která po několika dnech dálkové trasy začnou bolet. Aby se nám cestování nestalo utrpením, nemá cenu přehánět ujeté vzdálenosti. Samozřejmě, situace je zcela jiná, když je na návštěvu vzdálenější země jen vyměřený čas dovolenou. To se pak holt nic nedá dělat a kilometry se ujet musí, ale na druhou stranu, když je člověk v důchodu nebo předdůchodu jako my, tak nemá cenu nějak extrémně pospíchat.

 Pa014729

Dneska je od božího rána příšerně ošklivo. Už v noci začalo lejt jako z konve, odjíždíme a prší a jak to tak vypadá bude pršet celý den. Ideální počasí na další delší jízdu a celý den strávený v autě. Tak mě vlastně ani nijak nebolí, že prší, ale zase na druhou stranu nic moc nevidíme, protože vše se buď válí v mlze nebo je za záclonou deště. Lucemburskem jsme jen projeli. Původně bychom v Lucembursku natankovali, obvykle to tak děláme, protože vždy zde byla nafta levnější než v Německu nebo ve Francii, ale ne letos. Letos je to vše nějak postavené na hlavu.

Pa014732

Luxenburk - Lucenbursko

Nejlevnější nafta je kupodivu ve Francii a za téměř stejnou cenu jako u ONO. V Německu byla nafta stále kolem 2 eur i přes dvě aura a v Lucembursku je nafta sice maličko levnější než v Německu, ale pořád dražší skoro o dvacet centů než ve Francii, což mi rozum nebere. Jen se mi líbí, jak všichni vykřikují, jak jsme v područí Němců, jak nám Němci určují ceny, ale že je u nich nafta a plyn mnohem dražší, než u nás o tom ví asi málokdo a jak to tak vypadá, tak Němci zatím mají jednoznačně tyto suroviny nejdražší z okolních zemích. A teď se nabízí otřepané, ale vždyť oni mají proti nám obrovské příjmy!

Pa014733

Kruhový objezd. 

Ten, kdo má nějaké příbuzné, známé a aspoň trochu se zajímá o to, jak se v Německu žije, za co vše oproti nám Němec musí platit co my máme zadarmo, tak ví, že to není tak růžové, jak si spousta lidí myslí a ani ty platy nejsou tak astronomické, jak mnoho lidí tvrdí. Ale to je stále stejná písnička a do cestopisu to možná ani nepatří.

 Pa014734

Rýma se mě nechce pustit a kašel máme stále, sice maličko polevil, už neprokašleme půlku noci, ale kašleme dost na to, aby nám to znepříjemňovalo život. Tak snad to poleví.

Pa014740

Dneska budeme spát v Belgii, ale zítra přejedeme už do Francie a rychlým přesunem do Le Havre. Už abychom tam byli, napojili se na Atlantik a měli tuto část za sebou. Jakmile budeme přejíždět Pyreneje, budu spokojený člověk.

Video pro dnešní den:    https://youtu.be/JlDEjGRBwbk

 Dnešní trasa je:

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ