int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.10.2022 Caen - Normandie - Francie

Čekáme na teplo, což je kolem poledne a po lehkém obědu, vlastně jen slepičí polívce s kapáním jedeme směr město Caen vyslovujeme „ka“ s malým n na konci.

Pa075152

Nevím jak se to přesně čte, ale takto to uvádějí. Nádherná cyklostezka vede od našeho stání 20 km tam i zpět. Vzpomínali jsme na výlet našeho příbuzenstva z chaty v Káraném do Kerska a Milovy a jak jsme jeli také značenou cyklostezkou a jak jsme všichni remcali a úpěli.

Pa075157

Cyklostezka tam u nás vedla lesní pěšinou, přes kořeny a vývraty, kus kolem vody, kde zase byly neuvěřitelné díry jako na mamuty a pokud jsme jeli mezi poli, tak to zase byly kamenité cesty plné výmolů s bahnem a všelijakým nepořádkem.

Pa075164

To by Francouzi čuměli, jaký my jsme statečný cyklistický národ.  Každopádně, Blani, tady by se Ti líbilo. Absolutně čistá, rovná a perfektně udržovaná cyklostezka se skvostným asfaltem a nebo velmi pevným povrchem. Paráda.

Pa075162

 Caen založil Vilém Dobyvatel a vystavěl si tu pro sebe veliký středověký hrad obehnaný vysokou zdí a suchým příkopem.

Pa075185

Tak ten je hezký a vlastně je to naše zastávka na svačinku. Jinak město Caen není absolutně ničím zajímavé.

Pa075195

Je to spíše moc hezká cesta tam a pokud se strefíme na tu samou cyklostezku zpět, tak je to i hezká cesta domů.  Problém je, že Caen bylo za druhé světové války v bitvě o Normandii téměř srovnáno se zemí a v padesátých letech postaveno znovu, ale už v tehdejším stylu.

Pa075190

Takže klasické velké město, které nás ničím nenadchne. Není tedy důvod se tu nějak zdržovat, a tak jedeme zpět. Maličko jsme se nestrefili na tu naší cyklostezku a jeli jsme značný kus po silnici, což nebylo nijak příjemné.

Pa075202

No a při jednom otáčení, kdy jsme omylem vjeli do protisměru a vraceli jsme se, tak jsem škrtla šlapkou o obrubník a samozřejmě, skončila jsem pod kolem. 

Pa075189

Opět. Já se snad na tom kole nenaučím. Nebo bych se alespoň měla naučit padat. Mám odřený loket a bolavý nárt, jak mi noha skončila pod kolem.

Pa075204

Přijeli jsme až k páté hodině, tak dodělat večeři, Zdenda mi seřídil kolo a už je večer. Ještě jsme si stihli na chvíli na poslední sluníčko sednout ven na kávičku a topíme. Večer se silně ochládá. Z nějakých 25°C spadneme během dvou hodin na třeskutých 10°C.

Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz. 

Ujeli jsme krásných 43 km 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ