int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



11.10.2022 Brévands - Normandie - Francie

Dneska je překrásný den, škoda, že nebyl včera. Ale jak se říká, každý den není posvícení a buďme vděčni za to co je.

Pa115545

Než začnu s dnešní psaním, tak bych chtěla hlavně poděkovat za opravu mé velké chyby v popisu cesty. Před pár dny jsem se rozplývala nad nádhernými domy se slaměnou střechou. Přesně ve dne 6.10.

Pa115570

Pan kolega Petr, který nás čte si všiml, že jsem špatně použila název slaměné střechy. V cestopisu jsem už chybu opravila. Správně je to takto.

Dsc_0258

Máme šindelovou střechu a doškovou střechu.

D945d0944f45d70c7b0b9dc90fa47812_96118-96118-tradicni-sindelova-strecha

Střechy zde v Normandii, a i jak jsem se zmiňovala v Nizozemsku jsou samozřejmě doškové.

Pa065106

Většinou si dávám veliký pozor, abych nepsala blbosti, ale tentokrát se zadařilo.

 Pa115557

Dáváme si odfuk od války a pomníků, kterých je v této oblasti ohromné množství a zajeli jsme na naprosto nádherné místo u ústí řeky La Douve.

Pa115621

Kousek od dveří nám šplouchá už oceán, ale až přijde odliv, budeme mít pod barákem písek nebo bahno. To se uvidí. Každopádně vyndáme křesílka a hajdy na sluníčko.

 Pa115585

Včera nám volala kamarádka, zachytila informaci, že ve Francii není nafta a benzín a že se stojí dlouhé fronty u benzínek. Nevím, jak dalece je to pravda, ale aspoň co se Normandie týká, tady se žádný fronty nekonají a benzínky jsou prázdné. Schválně jsme se na to dneska zaměřili a dvě čerpací stanice, které jsme dneska míjeli byly v normálním režimu. Jedno tankující auto a prázdno. Takže to asi nebude s pohonnými hmotami tak jak se říká. Ještě si to večer ověřím u naší skorodcery Kláry z Lyonu. Je přeci jenom od nás přes celou Francii a tam může být situace jiná.

 Pa115595

Dneska jsme dostali další informaci od kamarádky, která se plaví na Kanárské ostrovy z Cádiz sice s osobním autem, ale naše informace, že k lodnímu lístku patří voucher na jídlo po dobu plavby tak to už neplatí. Jitka žádný poukaz na jídlo nedostala a když se na recepci lodě domáhala lístku, poukázky s vyznačenými políčky, které nám v jídelně proškrtávali, tak prý na ní koukali jako když spadla z Marsu. Přitom se plaví tou samou společností jako my. Takže nevím, jak to nyní je, ale vypadá to, že lístky, i když jsou všechny pohonné hmoty mnohem dražší, nezdražily, ale plavba už je bez jídla, tak jako tomu bylo dřív. Co si sníme, to si zaplatíme.  Pokud by někdo z kolegů měl podrobnější informace, prosím dejte nám vědět. Díky.

 Pa115612

No a poslední dnešní info je, že jsme se dozvěděli, že jsme na Kanárské ostrovy odjeli s nepojištěným autem. Naše pojišťovna, Kooperativa pojištění na Kanárské ostrovy zkrátka neposkytuje. I pro našeho pana pojišťováka, kterému jsme hned volali, jak to teda vlastně je a který umí pojistit obytné auto za skvělou cenu to bylo novum.

Pa115613

Volala nám totiž paní kolegyně, že se na zimu chystají na Kanárské ostrovy a nikde jí nechtějí pojistit auto a kde ho teda máme pojištěný my. Na ostrovech jsme před dvěma lety, ksakru, to to utíká, strávili celkem 9 měsíců v blažené nevědomosti, nepojištěný. Máme havarijní pojistku, velmi slušnou a tiše jsme se domnívali, že Kanárské ostrovy jsou Španělsko, ale pojišťovny to mají jinak. Zaúkolovali jsme pana Panocha, který umí, spolupracuje snad se všemi pojišťovnami, aby nám zjistil, která pojišťovna nám pojistí auto na Kanárské ostrovy. Zatím nevíme.

Pa115618

Asi by bylo dobré, pokud už máme havarijní pojistku vznést dotaz na svoji pojišťovnu, jestli Kanárské ostrovy spadají do Havarijního pojištění. Nemluvím o zelené kartě, povinném ručení, tam kupodivu jsou ostrovy uvedené, ale přesto, že máme Povinné ručení a Havarijní pojistku společně v jedné smlouvě, tak Havarijní pojištění se na ostrovy nevztahuje. Zajímavé.

 Pa085276

No a tím bych asi dnešní report ukončila, myslím, že špatných zpráv bylo až dost a pokud bude někdo vědět bližší informace ať už k jídlu na lodi, nebo pojištění auta na ostrovech anebo naftě ve Francii, dejte prosím vědět. Používáme všechny možné komunikační možnosti. Messenger, WhatsApp, Skype, email, Facebook a samozřejmě telefon. Díky.

 Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz. 

Dnešní trasa je: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ