int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



17.10.2022 Créances-Plage - Normandie - Francie

Popojeli jsme hlemýždím tempem zase kousek dál. Přesně zhruba po 30 km za den. Někdy je to více, ale snažíme se.

Pa175999

Občas nás předjede cyklista, přeci jenom, my nikam nepospícháme a s ohledem na permanentně zataženou oblohu, potřebujeme jet co nejpomaleji, abychom dobyli baterku. Sice máme výbornou, chtěla jsem napsat novou, ale ona už má za sebou roční narozeniny, lifepo baterku, ale jak už jsem mnohokrát uvedla, není všespásná a pokud oba dva pracujeme na počítačích a k tomu se večer koukneme na nějaký filmík, tak baterka zkrátka potřebuje na dobytí nějaký čas.

Pa175991

Odliv - Atlantik je kdesi v dálce 

Dneska za námi jel traktor, ale jel tak rychle, že nás chvíli tlačil před sebou a než aby pan traktorista vypěnil, tak jsme na prvním možném místě uhnuli. Vděčně nám zamával a my se zase mohli hlemýždím tempem sunout dál. Je jen málo kolegů, kteří by s námi měli trpělivost a mohly jsme jet společně.

Pa175993

Zářnou výjimkou je Zdenda Sedláček s Alenkou, kterému naše tempo nevadí, ale pro jiné je to pekelný zážitek. Mám krásnou vzpomínku na loňskou cestu Španělskem, kdy jsme jeli právě se Zdendou a Alenkou kouskem Španělska a předjížděl nás cyklista.

Pa175996

Teď nevím, ale myslím, že neměl elektrokolo, ne, měl silniční, nicméně, byl tak příšerně naštvaný, že nejdřív zabušil do auta na Zdendu, který jel za námi a příšerně mu vynadal, pak dojel samozřejmě nás, zabušil u řidiče do našeho auta, taky jsme dostali vynadáno a zmizel kdesi v dálce před námi.

Pa176022

Nadával Španělsky a určitě to nebylo nic pěkného, holt, jsou to horké hlavy. Budeme shovívavý, Španěle máme rádi a jeden naštvaný cyklista, no nebudeme dělat předčasné závěry. Zdenda S pak říkal, že když tohle bude někomu vyprávět, co se mu stalo s Janáčkama, tak mu to nikdo nebude věřit. Jak nás předjel cyklista na kole a ještě nám vynadal, protože mu překážíme! Provoz tam žádný nebyl a jediný, kdo nás dojel byl právě ten cyklista. Ale překážet traktoristovi s obrovskými vidlemi vpředu jsme si teda netroufli.

Pa175975

Dneska od božího rána pršelo, tak ono pršelo už od večera a s přestávkami celou noc. Když bubnuje do střechy déšť a my jsme pěkně zachumlaný v peřinách, to se pak krásně spí, ale ráno by podle všeobecně uznávaných pravidel mělo svítit sluníčko, jen občas by se mohl ukázat mráček obláček. Tak holt další den bude v dešti, nebo aspoň ráno. Naštěstí se odpoledne počasí maličko umoudřilo.

Pa175976

Osobně bych pořadí otočila. V noci může pršet, to kvůli příjemnému spánku, ráno na snídani sluníčko, pak na cestu zase sluníčko kvůli fotkám, odpoledne sluníčko, přeci si chceme sednout do křesílka a dát odpolední kávičku pěkně na sluníčku

Pa176024

a na procházky po pláži nebo městě je přeci jenom sluníčko lepší a večer, aby se neřeklo, klidně může zase pršet, vláha je taky potřeba.

 

Zdenda už několik dní mluví o tom, že by potřeboval prohodit gumy. Aby se nám gumy sjížděli rovnoměrně, vždy po roce nebo po určitých kilometrech je přehodí z předu do zadu.

Jenže, potřebuje nápravu něčím podložit a potřebuje vhodné parkoviště a taky, aby to nebylo někde na plném parkovišti.

Abychom nedělali lidem šou. Tak dneska se to hodilo. Jsme úplně stranou a na ohromném parkovišti jsou snad tři auta.

Pa176037

Podložení našel, což se ukázalo jako velký problém, který zdárně vyřešil a za dvě hodiny má hotovo.

 

Já jsem se pro změnu pustila do pečení. Dneska jsem vyzkoušela nový recept. Je to jen maličko jiná bábovka, nebo možná spíše jiná bublanina, kdo ví, ale výsledek je výborný. Zde je recept pod názvem

Pa165971

Jablečná bábovka s ořechy a drobenkou.

 3 vejce + 1 hrnek mléka + 2 hrnky hladké mouky + ½ hrnku cukru + ½ hrnku oleje + prášek do pečiva + špetka soli + drobenka + jablíčka + pořádnou hrst ořechů a rozinky + skořicový cukr.

Pa165962

 Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky a ty pak na kousky. Ořechy nasekáme a s jablky, rozinkami a skořicovým cukrem promícháme v misce.

Pa165963

Můžeme zakápnout citronem a necháme marinovat. Žloutky utřeme s olejem a cukrem přimícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli a vmícháme postupně mléko.

Pa165964

Vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Na pečící papír nalijeme 2/3 těsta, posypeme jablky, pak nalijeme zbylé těsto a posypeme zbytkem jablek.  

Pa165965

Nakonec posypeme drobenkou (ale ta nemusí být)

Pa165967

pečeme v remosce pod alobalovou pukličkou ½ hodiny, alobal odendáme a pak ještě 15 min na barvu.

Pa165968

Výsledek je luxusní.

Pa165969

Bábovka je plná jablíček, ořechů a rozinek. Přeji dobrou chuť.

Pa165972

Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz. 

 Dnešní trasa je poněkud delší :  

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ