int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



26.10.2022 Les Rosaries - Bretaň - Francie

Opět máme problém s našimi stránkami. K našemu velkému překvapení nám po dvou letech provozovatel našich stránek zprovoznil Návštěvní knihu, ale zase nám nefungoval výměnný bener.

Pa260052

Najednou se ve fotkách, které se mění v horní části stránek objevili fotky staré, které už byly dávno smazané a nahrazené jinými, aktuálními. Je to maličko složitější. My jakožto nevzdělanci v oblasti tvorby stránek, jsme si zakoupili šablonu a tu jsme si nechali podle našich představ upravit. Věděli jsme, že musíme na cestě něco dělat, musíme se nějak a něčím zaměstnat, protože strávit tak dlouhý čas v autě na cestách, není úplně jednoduché a člověk nějakou práci, povinnost mít musí.

P1010055

Teda alespoň my to tak máme nastavené. Pokud cestuje rodina s dětmi, tak stále je co řešit nebo se vymýšlí aktivita pro děti a s dětmi. My se rozhodli, že se pokusíme psát cestopis, něco, co jsme nikdy nedělali a do stránek budeme dávat pro sebe a pár našich přátel postřehy z cesty. Primárně jsme to brali jako nějaké zaměstnání, které mělo být samozřejmě pro nás zábavné, leč povinné.

P1010057

Dál jsme to brali jako informace pro rodinu a přátele, aby věděli, kde jsme. Nic víc. Hned začal Zdenda dělat Parkovací karty. Pak se na to nabalila kapitola UNESCO památky, další kapitolou bylo Naše auto, kam zase Zdenda dává, co vše s autem dělá, a tak jak nás trápily různé neduhy auta, jak Zdenda opravoval na cestách kde co. Já jsem postupem času přidala Mojí kuchyni, kam vkládám dobré recepty z cest a tak dál. Už je toho na stránkách požehnaně.

Administrace-1

Tak jsme hledali a hledali, kdo nám se stránkami pomůže. Několik slepých uliček nás dovedlo k Ostravské firmě Banán, kde jsme absolvovali několik školení, zakoupili si od nich šablonu, a hlavně naučili jsme se v administraci vkládat do stránek příspěvky a vše co tam už teď je.

Administrace

To je takový strom, který se větví, rozvětvuje. Do stromu přidáme rok, pak měsíc a pod ten daný měsíc dny a stále ten strom větvíme na další kapitoly, podkapitoly a jednotlivosti. Když získáme používáním praxi, tak to až tak složité není. Šablonu jsme si nechali od Banánu upravit. Vznikl výměnný bener fotek, vznikl aktivní kalendář pro cestopis a další drobné úpravy.

P1010078

Zaměstnanci Banánu nám velmi ochotně pomohli s rozjezdem, respektive nás velice trpělivě učili, jak vkládat texty, fotky, jak zkrátka stránky obsluhovat. Taky se jedná o úložiště všeho, co máme na stránkách, což jim samozřejmě platíme.

Img_8687

 V jejich úložišti máme vše dalo by se říct skované a lze se podívat několik let zpět. Po 6 letech se rozbila Návštěvní kniha a nefungovala dodnes. Hodně lidí nám pak psalo, že nám chtěli něco napsat a že to nejde. Dva roky jsme se s Banánem přetahovali, že to nefunguje a oni, že to funguje.

P1010068

Tak jsme to vzdali a usoudili, že se holt bez Návštěvní knihy obejdeme. Nicméně, najednou začala Návštěvní kniha po dvou letech fungovat, ale když jsem vyměnila v beneru fotky staré za nové, tak se pro změnu nezobrazili. Pouze první fotka auta a pak bylo bílo. Celý den jsme se dohadovali, funguje, nefunguje. Psala jsem různým kamarádkám, přátelům napříč Evropou, jestli vidí fotky v beneru, nikdo je neviděl, kromě poskytovatelů.

P1010071

Diskusi jsme skončili v půl jedenácté večer s tím, že v dohadech budeme pokračovat ráno. Už jsem neměla sílu a chtěla jsem jít do hajan. Najednou, ráno bener fungoval tak jak měl, a i v administraci najednou byly fotky seřazeny a pojmenovány tak jak jsme byli leta zvyklý. Sláva. Takže, jsme měli nejen problémy s autem, jako bylo uražené zrcátko, ale i s nefunkčními stránkami.  

 P1010074

No a zatím co jsem si tady vylévala srdíčko nad problémy se stránkami, prohlédli jsme si překrásnou pláž Les Rosaries. Na silném odlivu je fajn, že se dá korzovat na pláži. Máme dva kilometry pláž a téměř všichni chodí sem a tam, lidé se pouští do hovorů a tvoří se všelijaké skupinky. Je to skvělé a zdravé.

P1010070

Mořské dno je velmi tvrdé, tak se dá pohodlně chodit po jakoby udusaném písku. Krásná podvečerní procházka. Dva kilometry tam, dva zpět a můžeme si odškrtnout fyzickou aktivitu pro dnešní den.

 Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz.

 Dnešní trasa je:

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ