int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



29.10.2022 Trégastel - Plougrescant - Bretaň - Francie

Bretaň je čím dál tím hezčí. Přeci jenom, jak jedeme pomalu k jihu, a jsme už mimo takové ty tradiční místa, kam jedou všichni, tak se tady rozvolňují zákazy a je jich čím dál tím méně.

Img_8728

Což je samozřejmě fajn, ale pláže, kde se dá stát vyloženě pár metrů nad mořem jako ve Španělsku, tak ty tady nejsou, nebo jsme aspoň na žádné takové místo nenarazili.

Pa280120

V tomto ohledu je Španělsko jedinečné. Na druhou stranu, stále jsme na parkovištích s kolegy z Francie, naprosto výjimečně se ukáže nějaký kolega Němec, ale málo.

 Pa280029

Jinak, pohodička. Jen se mi stýská po Timišce, ale tak to je a asi už bude. Myslela jsem, že za těch pět měsíců, co jsme byli doma a hodně jsme měli Timi na hlídání, tak že si jí užiju a budu v pohodě.

Img_20220624_165937

Vlastně každý týden pár dnů jsme pomáhali rodičovstvu, někdy jsme měli to naše sluníčko i týden, ale bylo nám to málo.

Img-20220903-wa0009

No, nejsem v pohodě, ale těch pár měsíců uteče jako voda a my se zase vrátíme a budeme hlídat a budovat. A na obojí se moc těším.

 Img_20220630_154330

Dneska se nám taky měnil čas, což jsem přivítala. Spousta lidí má se změnou času velké problémy, ale nám to nijak nevadí. Jen mě vadilo, že ráno v 8 byla ještě tma jako v ranci, a protože jsem ranní ptáče, tak sedět ráno v obýváčku a venku je tma, tak to se mi nechce.

Pa280064

Respektive, nechce se mi vstávat do tmy. To si říkám, co tady budu od šesti strašit, všichni spí a já jediná budu svítit. Zítra už to bude příjemnější. Ráno nebude tak dlouho tma. Na druhou stranu, nám zase zapadá sluníčko chvíli před osmou, což je taky příjemné, ale člověk je tvor stále nespokojený.

 Pa280071

Stále jedeme podél pobřeží těmi nejnemožnějšími silnicemi, kde už jezdí jen místní majitelé domů a že tady mají domy opravdu nádherné, tak to je jisté.

Pa290020

Docela by mě zajímalo, jak dalece to tu mají podobné s námi, kdy si rodiny stavěli velké domy s tím, že u nich nějaké dítě zůstane bydlet se svojí rodinou.

Pa290009

Pak děti vyletí z hnízda, osamostatní se, postaví si svůj dům nebo odejdou pracovat do města a rodiče zůstávají ve velkém domě sami.

Pa290021

Hodně často vídáme opravdu velmi staré majitele, jak sekají trávu anebo pracují okolo domu. Někdy je to hodně zvláštní. Na druhou stranu, skoro nikde nevidíme hromady dříví u domů, takže to vypadá, že topí buď plynem, topným olejem nebo elektřinou.

Pa290041

Rozhodně, dřevem netopí. Vlastně, když stojíme v malých vesnicích, tak jen výjimečně cítíme kouř ze dřeva.  Tak jsme si říkali, jak asi tady zvládají vytopit ty ohromné domy anebo topí jen třeba ve dvou místnostech?

Pa290043

To nevím, ale domy jsou nádherné, zahrady okolo naprosto bez chybičky upravené. Jen péče o domy a zahrady musí stát veliké peníze a nemalé úsilí.

Pa290044

Zvlášť pokud už jsou majitelé starší, tak si musí spoustu práce kolem domu zaplatit a co si budeme povídat, taková práce není zrovna laciná.

Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz. 

Video z 28.10.2022, klikni na tento odkaz. 

Včerejší trasa byla: není, velitel vozu jí nedodal a anidnešní trasa není hotová... to je ale nepořádek! 

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ