int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



30.10.2022 Saint Michel en Greve - Bretaň - Francie

Stojíme na krásném místě na břehu Atlantiku a chystáme se na výlet.

Img_8888

Ještě sedíme v autě a najednou ťuk, ťuk a policie. Paní a pán od policie nás upuzorňují, že máme být opatrný a pokud budeme od auta, tak máme mít zavřený okna, lavně střešní, protože zloději někoho vysadí na střechu a ten nás vykrade.

Img_8883

Aspoň tak jsme jim rozumněli, nebo spíše pochopili, co se nám snažili říct. Vedle nás stál kolega a tomu také říkali aby byl opatrný. Říkali jsme si, že je to fajn, když takhle policie přijde a upozorní, než pak řešit vykradení. Je lepší problém předcházet, než je následně řešit.

Img_20221030_110625

Ale je fakt, že se nám to tady stalo poprvé a to jsem si říkala, že už jsme mimo hlavní turistické atrakce, ale jak to tak vypadá, zloději se táhnou po celém pobřeží. Tak to teď řešíme, že když si nejsme jistý, nebo máme nepříjemný pocit, tak chodíme na procházky zvlášť.

Pa300039

Zkrátka, stále je někdo v autě. Ale takové řešení není úplně ideální. Je to otrava, ale myslím, že za pár kilometrů nás přehnaná ostražitost pustí a my se zase budeme chovat, jak jsme zvyklý.

 Pa300047

Vypadá to, že nám konečně fungují stránky tak jak mají. Nerada bych to zakřikla, ale funguje bener a funguje i Návštěvní kniha z čehož mám velkou radost. Je to vlastně jediné, kam nám může někdo napsat krátkou zprávičku a může i napsat, co se mu líbí a nebo naopak, co by potřebovalo doladit.

Pa300050

Nebo co na strákách ještě chybí za informace. Ikdyž, myslím si, že je toho tam už tolik, že jen něco málo přečíst je výkon hodný ocenění.

 Pa300048

Počasí je stále tak nějak všelijaké. Hlavně, stále a vytrvsle fouká vítr, to když je hezky a když prší tak pro změnu skoro nefouká. Je to hloupé, když je hezky, tak by si člověk rád poseděl na sluníčku, ale ve větru se to moc nedá a deštivé bezvětří je mi taky k prdu. Jediné co je skvělé, že je poměrně teplo.

Pa300056

Teď jsme měli posledních pár dnů teploty kolem dvacítky, na sluníčku samozřejmě víc a kupodivu, pršelo jen v noci. Takže paráda. Zatím, není moc na co si stěžovat. Kupovali jsme naftu, kterou jsme díky aplikaci nakonec pořídil za velmi slušné peníze. Ale jinak se tady nafta pohybuje kolem dvou eur.

 Pa300036

Stále a dokola pláču nad vysokou cenou potravin, ale jak jišťuji, je to stejné i u nás. U nás se taky velmi zdražují potraviny, ale co se dá dělat. Jediné, musíme se s tím naučit nějak žít a holt kupovat co je v akci a hlavně, musím úsporně vařit, což jsem stejně dělala. Ale je pravda, že jsme se letos v zimě ve Španělsku rozhodně neomezovali.

Img_8897

Potraviny byly ve Španělsku za velmi příjemnou cenu a tak jsme si dost dopřávali. Na jaře, když jsme odjížděli se prudce zdražil olej, jak olivový, tak slunečnicový, ale nic víc. Jsem docela zvědavá, jaké budou ve Španělsku ceny teď. Za měsíc už bychom měli do Španělska přejet a to už počítám, že budu totálně vyjedená co se týká železných zásob, které sebou vezu. Jsem totiž takový malý syslík a i díky tomu, že máme dost úložného prostoru, mohu nakoupit to co je zrovna v akci a uskladnit na horší časy. Objeví se dobré těstoviny v akci, za cenu, která se mi líbí a šup, už jich mám doma pět kilo. Nebo měli olej. Normálně stojí 3.70 eur, obyčejný a byl v akci za 2.20. Maximální množství na nákup 3 l takže samozřejmě, máme ty tři litry a tak to dělám pořád.

Pa300053

Ale to je i díky tomu, že máme čas, nikam nespěcháme a pro mne není problém jednou týdně prolétnout několik prodejen, zaměrit se na to co obvykle kupuji a pokud je slušná akce, tak nakoupím. Ale tak to dělá už spousta Čechů, kteří nakupují ve slevách a zaměřují se na lacinější potraviny.

Img_20221030_110550

Bohužel, je to tak. Jen bych chtěla říct, že vysoké ceny potravin nejsou jen u nás, ale v Německu a ve Francii jsou mnohem vyšší a je potřeba na to při plánovaní cesty myslet.   

Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz. 

Dnešní trasa je: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ