int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



6.2.2022 Estepona - Španělsko

Pomalými přesuny a krátkými přískoky se pomalu blížíme k Gibraltaru.

Img_3718

Spali jsme na celkem hezkém, ale spíše klidném místě v Estepona, kde je stání přímo u moře. Ale podotýkám, nesmí zapršet, protože jinak se místo změní v bahniště a velmi hluboké koleje od pneumatik jsou jasným varováním.

Img_3715

Nicméně, déšť se nechystá, předpověď hlásí sice oblačno, ale bez deště, a tak tu snad jednu noc vydržíme.

 Img_3723

Ještě bych se ráda vrátila k mému článku o našem zabezpečení, protože vzbudil docela silnou reakci. Tímto prosím kolegy, neposílejte nám Vaše řešení zabezpečení, vydalo by to na knihu a docela určitě nebudeme posuzovat správnost, opodstatněnost a dostatečnost Vašich zabezpečení. To opravdu nejde.  Chtěla bych říct, že je to na každém, jaké zabezpečení zvolí a rozhodně, docela určitě existuje mnoho jiných a třeba i lepších řešení. Většinou je to o důvěře, který máme v daný produkt. Někomu vyhovuje si vše sebou nosit, někdo neopustí auto, kdyby čert na koze jezdil, někdo na jakékoliv zabezpečení kašle a někdo má pro změnu tolik zabezpečení, že se v tom až ztrácí. Opravdu, každý to máme jinak, každý nějak jinak chápeme a vnímáme svoji bezpečnost. Taky se musí vzít v potaz, jestli jezdíme jenom do kempů, střídáme to a nebo převážně jen mimo kempy, jak se říká „na divoko“.

Img_3713

Někdo to kombinuje, ale pokud se vyloženě necítí pevný v kramflecích, tak do toho kempu raději zajede. Osobně nemám absolutně nic proti kempům, jen my si je dovolit dlouhodobě nemůžeme a podle toho i volíme zabezpečení takové, jaké máme. Vlastně to naše mělo svůj vývoj. Nejdříve jsme pořídili poněkud drahé zabezpečení elektronické, to hned, než jsme vyjeli. Zdenda se s tím dost zaobíral a hodně jsme pátrali. Nakonec jsme pořídili elektroniku za spoustu tisíc s pohybovými čidly a spoustou dalších vychytávek jako zastavení auta na dálku a podobně, ale to jsou věci, které jsou už dávno překonané a abychom kupovali další a další a další novinky, jen proto že toho umí o trochu víc, no, nevím. A jak jsme zjišťovali slabá místa, tak jsme cestou přidávali další zabezpečení auta, které se ukázalo jako potřebné. Nechť si každý zabezpečí své auto podle svého, protože jedině pak se bude aspoň trochu cítit bezpečně. Ale dost už o zlodějích a jak se jim bránit, myslím, že stačilo.

 P2057964

Dneska jsem pekla novinku a tou je Obrácený koláč. Sladká dobrota, která se dá uplácat i v těch našich malých kuchyňkách.

 P2057949

Zde je recept: 225 g hladké mouky, 90 g krupicového cukru, 1 celé vejce, 40 g másla, špetku soli + 4 jablka + na karamel :  40 g másla, 100 g krupicového cukru, lžičku skořice (skořicový cukr) + rozsekané vlašské ořechy, podle libosti. V původním receptu nejsou, ale my je máme rádi.

 P2057950

Rukou vypracujeme tuhé těsto, zabalíme do folie nebo pytlíku a dáme do lednice vychladnout.

P2057953

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky, spíše větší.

P2057954

Nasekáme ořechy a vše smícháme v míse od těsta a prosypeme skořicovým cukrem.

P2057955

Na pánvi umícháme karamel do světle hněda, nasypeme na něj jablka a krátce podusíme. Jedná se o to, aby karamel obalil jablíčka.

P2057956

Těsto už máme chladný, a tak z něj vyválíme silnější placku. Těsto se hodně trhá, ale to nevadí. Válela jsem těsto na pečícím papíru, abych ho pak nějak kloudně dostala do pekáče.

P2057957

Na dno pekáče rozprostřeme jablíčka a na ně opatrně přesuneme těsto, které po stranách zastrkáme až na dno. Jablíčka jednoduše prsty odsuneme, aby nám těsto vytvořilo jakousi misku. Nic složitého. Můžeme použít i kusy těsta, které se nám odtrhly anebo je jen dáme napovrch, možná jsem jen byla nešikovná. Propícháme vidličkou a už pečeme cca 30 min.

P2057960

Koláč necháme vychladnout, jinak by se nám roztrhal a studený překlopíme na talíř. Jablíčka máme navrchu, a to roztrhané těsto nikdo nevidí. Není nutné dávat na karamel více cukru, protože pak je koláč děsně sladký. Jablíčka pustí šťávu, a i tak je cukru až až.

P2057962

Kdybychom při servírování navršili na koláč kopec šlehačky, tak to by byla teprve dobrota. 

 P2067965

No a my jsme dojeli na stání na Gibraltar. Měli jsme vybrané jiné místo, jen o ulici vedle, ale Roman objevil parkoviště, kde jsme si nakonec stoupli a máme překrásný výhled na Skálu.

Img_3749

Jen se musí stát v té poslední řadě, jako u chodníku. Což nám vůbec nevadí, naopak. Ale na druhou stranu máme luxusní výchozí pozici na zítřejší výlet na Gibraltar a jeho slavnou Skálu.

P2067983

Takže, ladíme formu, studujeme průvodce a zítra jdeme na to!

Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz. 

 Dnešní trasa je: 

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ