int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



8.2. 2022 Playa Getares - Španělsko

Přejeli jsme z parkoviště u Gibraltaru, které velmi doporučuji jako výchozí bod k návštěvě Skály, ale pozor, můžeme stát jen na místech u chodníků.

P2067985

Dneska ráno přijela policie a všem osobním autům a bohužel i několika kolegům dala pokuty za stěrače. Sice jen 40 eur, ale i to bolí. Roman stál taky uprostřed, ale policisté byli slušný a řekli mu ať přeparkuje.

P2067983

Nevíme proč se tak děje, docela slušně nesrozumitelná značka cosi naznačuje, ale parkoviště se včera i dneska ráno kompletně zaplnilo Španěly, a přesto se tu nesmí stát. Nicméně, míst na stání je docela dost a pokud si počkáme na večer, kdy místní odjíždí, tak docela určit místo chytneme.

 Img_3749

Dneska jsem strávila půl dne na internetu hledajíc informace o očkování zde ve Španělsku. Už jsem se zmiňovala, je to asi tři neděle, že jsme se náhodně potkali s manželi, kteří se nechali tady ve Španělsku přeočkovat. Informace byla taková, že na ambasádě získali jakýsi formulář, ten vyplnili a na základě toho formuláře dostali v nejbližší nemocnici třetí posilující dávku. Pán chtěl, abych to zveřejnila, že tady ta možnost je. Tenkrát jsem to odmítla napsat jako informaci pro ostatní cestovatele, ale dneska je situace odlišná. Tím, jak se zkrátila a všelijak zkracuje doba po kterou jsme pro všechny po očkování bezpečný, mám na mysli dobu, po kterou nám platí kovipas, tak jsme se se Zdendou rozhodli, že když to půjde, tak se tady necháme holt přeočkovat.

P2067991

Než začnu psát co vše jsem už podnikla, tak je to hlavně pro to, abychom mohli do McDonald’s, které se pro nás stává jako jediné místo, kde se můžeme připojit na internet. Za zhruba měsíc přejedeme do Francie, kde budeme víc jak měsíc, abychom dokončili cestu podél pobřeží směrem od Portugalsko do Le Havre.  No a pro Francii internet nemáme, žádný. Španělské Simyo nám bude ještě pár dnů ve Francii fungovat, byť v omezeném režimu a tím jsme skončili.

P2067989

Takže opět se pro nás stává jediná možnost McDonald’s anebo velké nákupní komplexy, velké potraviny a tak podobně a tam se všude prozatím musíme prokázat kovipas. Takže, to je důvod. Na základě informace jsem hned napsala na ambasádu v Madridu s prosbou o zaslání formuláře na přeočkování.

Konzulat-1

Paní referentka se asi nestačila divit a odepsala, že žádné potvrzení neposkytují. Odepsala jsem, že jsem se asi vyjádřila špatně a že je mi jasné, že potvrzení nevydávají, ale že od začátku prosím o zaslání formuláře na přeočkování. To už se mnou paní Svobodová ztratila trpělivost.

 Konzulat

Na zaslaném odkazu jsem se nedozvěděla vůbec nic. Nenašla jsem jedinou zmínku o kovidu, ale našla jsem jiné stránky, taky státní, kde je vysloveně portál o celé problematice s kovidem a spousta informací.

Koronavirus-spanelsko

Super! Navázala jsem přes translátor komunikaci s jediným výsledkem, informací, že nám asi nemohou pomoct, a i přes to, že jsem jim psala omluvu že píšu přes translátor, protože Španělsky neumíme, tak mi doporučili zavolat na jejich infolinku a zkusit se nějak s nimi domluvit.

Ockovani-spanelsko

No, nevím, co bych jim tak asi říkala. Dobrá, řekli jsme si, že zavoláme na pojišťovnu, protože si přeci za hříšné peníze platíme celoroční BEZNÁVRATOVÉ pojištění. Jestliže jsme se v době odjezdu přeočkovat nemohli, doba bezinfekčnosti se v průběhu změnila a my jsme stále v zahraničí, tak by nám snad mohli pomoci s tím, se tady přeočkovat.

Preockovani

Napsala jsem na pojišťovnu a přišla odpověď. Nicméně, jsme zvyklí nic nenechat náhodě, raději jsme ještě zavolali na linku operátora, kam se musíme vždy hlásit s nějakým problémem a tam nás ubezpečila, že skutečně očkování není záležitostí zdravotního připojištění. Ještě jsem napsala na VZP, kde máme klasické zdravotní pojištění, ale velmi se obávám, že tam bude situace totožná. Jediné, co nám zbývá je, dojet do nějaké nemocnice, která bude cestou a tam s pomocí překladače zjistit, jestli nás přeočkují a za kolik. Je ohromný rozdíl v ceně pro místní a pro cizince. Tak uvidíme.

Pozdě odpoledne jsme přejeli jen kousek dál a vzpamatováváme se z celodenního vyřizování, kdy jsme nevyřídili vůbec nic, jen jsme prošustrovali ohromnou spoustu dat, která si tak pečlivě hlídáme.

Mapa cesty: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ