int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



11.2.2022 El Lenstiscal - Španělsko

V Tarife nás nechtěli naočkovat, a tak jsme si tady alespoň udělali servisní den.

P2118308

Potřebujeme nakoupit jen pár drobností v Mercadona, což jsem měla za chvilku vyřízené. Plyn, toho jsme zatím spotřebovali poměrně hodně.

P2118310

Přes den je krásně teploučko, ale večer teplota klesá až k 10 °C a to je potřeba si zavlažit. Zrovna tak po ránu. Přeci jenom, nejsme lední medvědi. Tady je naprosto neskutečná benzínka.

P2118311

Lze tu udělat kompletní servis, byť za peníze, můžeme tu vyprat, můžeme umýt auto a hlavně, můžeme natankovat plyn. Tady jsou zvláště zařízený na samostatné plynové láhve a na požádání zapůjčí redukci, aby si mohli lidi natankovat plyn do své láhve.

P2118312

Nevím jestli i do našich lahví by měli redukce, ale před námi byli Němci s šedivou lahví a na tu redukci měli. Takže, klasické šedivé Německé lahve se tu naplní. Ovšem cena je poněkud vyšší, než jsme zvyklí. 1l za 0,83 eur. Čerstvá voda nám taky přišla vhod. Za 2 eura máme jeden z kohoutků pro sebe a můžeme udělat kompletní servis nádrží. Jak odpadní, tak čisté vody. Zdenda vždy do odpadní nádrže, do přepadové výpustě dá hadici a napustí vodou obě dvě naše nádrže na špinavou neboli šedou vodu. Ty naplní až mi voda začne vytékat zpět do sprchového koutu a pak jí vypustí. Tím, že stojíme maličko nahnutý, nám všechna voda velkým proudem vyteče ven a vezme s sebou případné nečistoty ze stěn odpadní hadice.

P2118315

Nádrž na pitnou vodu vypustí, otevře svrchu víko, nádrž vyčistí, vytře a slabým roztokem sava vystříká stěny. Následně nádrž propláchne, vypustí a už tankujeme čistou vodu. Máme v nádrži pověšenou destičku s aktivním stříbrem a jako něco málo na víc, stříbrnou lžičku.

P2118316

Za 7 let, kdy jsme v autě denně se nám jedinkrát nestalo, že by se nám voda zkazila anebo, že bychom měli nějak zanesenou nádrž. Chce to jen udělat takovou očistu nádrže co nejčastěji. My jí děláme téměř vždy, když se dostaneme ke kvalitní vodě a když jí je dostatek. Za euro můžeme vylít senkrovnu a už jdeme na mytí našeho Flíčka, který je už řádně zaprášený. Tentokrát jsem vylezla na střechu a umyla jí. I to je potřeba jednou za čas udělat, protože pak přijde déšť a když není moc silný, tak máme po obvodu krápníky špíny a to se nám moc nelíbí. Hlavně, Zdenda říká, že když často auto myjeme, tak se nám špína nezažere do karoserie. A má pravdu, stále je náš Flíček jako nový.

P2118318

Projeli jsme si několik parkovišť na pobřeží, které už známe, ale všude je poměrně hodně aut a vlastně jsou to místa, které se nám až tak nelíbí.

P2118322

Poslední parkoviště je velká plocha, kde už je samozřejmě taky dost kolegů, ale místa je tolik, že si nijak nepřekážíme. Nově se tu vybírá 1,5 eur za 24 h což neřešíme.

P2118336

Hlavně jsme si stoupli za snad jediný keř a jsme chráněný před bočním větrem.

P2118330

Udělala jsem dobrůtku ke kafíčku, kousek ananasu, kousek banánu,

P2118326

trocha čerstvě ušlehané šlehačky a dobrota je na světě. Jen západ slunce mohl být hezčí.

P2118345

Je poněkud mlhavo, ale krásně teploučko. 

P2118354

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ