int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



12.2.2022 Barbate - Španělsko

Dalším městem směrem do Portugalska je maličké a hezoučké městečko Barbate.

P2128384

Opět jedeme krásnou přírodou, sice jen kousek, ale i tak to stojí za podívání. Stále a dokola opakuji, Španělsko je opravdu nádherné a nesmírně rozmanité. Jen si dejme vedle sebe oblast k Gibraltaru, vysušené území, kde se čemukoliv daří jen když je hojně zásobované vodou a pak najednou se ocitneme v šťavnaté zeleni, až oči bolí a hlava nám to nebere.

P2128378

Nádherná hustá tráva, veliké překrásné borovice a jsme jen o kousek dál nad Gibraltarem, tedy na pobřeží Atlantiku. Je to velký rozdíl, a to jen jedeme podél pobřeží. Vnitrozemí je také fantastické, ale nám chybí projet právě toto území, takže, držíme se stále pobřeží a jedeme směrem na Cádiz a na Portugalsko, kde se pokusíme projet oblast Algarve, kde jsme letos v zimě moc neuspěli.

P2128382

Vlastně, neuspěli jsme vůbec a po jednom dnu a jedné noci jsme zatroubili k ústupu. To bylo v době, kdy se v oblasti Algarve zakázalo na noc stát mimo kempy.

P2128372

V Algarve byl problém zastavit a ohřát si jen oběd, během chvíle byla u nás policie nebo nějaká stráž s důrazným upozorněním, že tady se nekempuje. Byla to vážně otrava a jak jsme se doslechli, došlo k úpravě pravidel, že se v Algarve může stát 48 hodin, což nám bohatě stačí.

 P2128402

 Veliké parkoviště, spíše velká plocha, za městem nám poskytlo zázemí a hned jak jsme zaparkovali, jdeme na prohlídku pobřežní promenády, což znamená ve volném překladu, jdeme si protáhnout nohy, ujít nějaký ten kilometr a udělat něco pro svoje zdraví.

Img_3985

Barbate je zvláštní tím, že na obou okrajích města jsou u pobřeží dvě velké parkoviště, kde jsme tolerováni.

P2128398

Když projdeme z jednoho konce města na druhý, máme další parkoviště doslova nacpané obytnými auty. Všichni se soustřeďují sem a jak jsme si všimli, normalitou jsou stolečky a křesílka venku.

P2128414

Jen markýzu nikdo nevytáhl, přeci jenom se ctí jakési status slušnosti. Zbytečně neprovokovat.

P2128417

Chvilku jsme přemýšleli, že přejedeme mezi kolegy, ale nakonec jsme si řekli, že je to zbytečné, protože zítra stejně jedeme dál a kde stojíme na večer je veskrze jedno.

Pokud večer nepřijedou rychle a zběsile, pokud nebude celou noc duc, duc, tak to moc neřešíme.

Img_3993

Faktem je, že se Zdendou máme skvělý spánek a hned tak nás nic nevyruší. Ale faktem je, že kdyby dneska foukal vítr, tak bychom asi přejeli se někam skovat, ale před prachem. Vítr nefouká, je krásně teplo, a tak není co řešit.

 P2128387

Dnešní trasa je: Velitel vozu ji opět nedodal. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ