int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



14.2.2022 Cádiz - Španělsko

Než přejedeme k Leroy Merlin, jedeme jsme do přístavu a proběhneme si Cádiz.

P2148494

V přístavu, odkud se odjíždí i na Kanárské ostrovy, lze stát v absolutním bezpečí. Sem totiž nikdo nejezdí jen tak parkovat, tady se předpokládá, že zde parkují jen Ti, kteří čekají na trajekt, což my sice nejsme, ale můžeme se tak tvářit.

P2148495

Permanentní policejní hlídky projíždí přístav, kontrolují všechno a všechny, kromě nás, a opravdu bezpečnější parkoviště si ani neumím představit. 

P2148502

Cádiz je velmi staré město, uvádí se že ho založili féničtí obchodníci, jen jsem drobet zmatená, kdyže to bylo. V průvodci od National Geographic se uvádí, „kolem roku 1100 př.n.l.“ a v průvodci od Lonely Planet se jasně uvádí „někdy kolem roku 700 př.n.l.“.

P2148510

Docela slušný rozptyl. Čtyři sta let sem nebo tam, tak nevím, komu věřit, ale pátrat nějak do hloubky nebudu. Spíš mě to jen maličko vyvedlo z míry. Hned u přístavu je vchod do starého města, a tak si ho jen maličko prohlédneme a hned pojedeme dál.

P2148515

Veliká krásná katedrála a spousta hezkých uliček. Je všední den a stejně se už kavárničky a restaurace plní hosty. Tady plyne čas v maximálním poklidu, ani není patrné, že jsme v poměrně velkém městě.

P2148517

Do katedrály jsme nešli, jednak je opět placená 8 eur na osobu, a i věž je zvlášť placená, zkrátka, platí se všude a pořád a pak je na nás, jestli musíme vidět vše a nebo si vybereme zvláštní lahůdky, zajímavosti.

 P2148559

Vracíme se zpět, auto máme samozřejmě v pořádku a hned odjíždíme. 10 m od nás stojí hlídkující auto přístavní policie, tady by si dovolil krást jen blázen. Objeli jsme si ještě Cádiz kolem pobřeží a už jedeme na okraj města k Leroy Merlin.

P2148563

Zdenda má v plánu rozebrat pákovou baterii v koupelně a kdyby potřeboval třeba nějaký těsnění tak aby byl u zdroje. Co se stalo, páková baterie začala při použití propouštět vodu. Problém je, že máme v pákové baterii elektrický spínač, což je skvělé jen z toho důvodu, že kdyby praskla nebo náhodou začala propouštět v nějakém spoji, tak nebudeme vyplavený, protože elektro spínač pustí do baterie vodu, až když se hne s páčkou. Pak jsou baterie klasické, které právě mohou při závadě vytopit auto, ale na druhou stranu obyčejné baterie za pár stovek nemají problém s elektrickým spínačem, který je uvnitř baterie a samozřejmě, častým pohybem páčky velmi trpí. Dá se to u obyčejné, tlakové baterie vyřešit tak, že máme centrální spínač, který vyřadí čerpadlo z provozu, když třeba odcházíme mimo auto. Zdenda se už rozhodoval, že celý systém předělá na obyčejné, tlakové baterie a ty naše hogo fogo vyhodí. Jedná se o to, že stále sebou vozíme zásobu elektro spínačů, protože kuchyňská baterie, která je nejvíc v provozu občas zazlobí, drátky se přelámou a buď musíme koupit baterii novou, což už nás v Itálii stálo 120 eur, tam jsme si jí museli podle katalogu vybrat a nechat poslat do prodejny s karavany, nebo máme s sebou šikovného Zdeněčka a zásobu elektro spínačů, který celý systém rozebere a nasadí nové spínače. Nejsme strategicky jen u prodejny Leroy Merlin kvůli spojkám, matičkám a těsnění, ale kousek od nás je prodejna karavanů, kde by nám novou koupelnovou baterii objednali, ale je to zase, tentokrát 90 eur.

P2148566

Zdenda musel celou umyvadlovou aparaturu vyndat včetně umyvadla a nastalo rozebrání celé pákovky na prvočinitele. Ukázalo se, že vše je v pořádku, kromě trubky, která nám přiváděla vodu do umyvadla. Plastová trubka složená ze dvou dílů a zalepená. Proto nám tekla voda po umyvadle.

P2148572

Ne ze špatného těsnění, které jsme si mysleli že bude plné vodního kamene, ale jednoduše spoj se rozlepil a při puštěné vodě protékal. Spadl mi kámen ze srdce, v tuto chvíli máme zachráněných 90 eur, protože prasklina půjde zalepit.

P2148581

A v tuto chvíli přišel ke slovu Leroy Merlin, kde Zdenda koupil speciální lepidlo na trubku, další lepidlo na umyvadlo, protože to je ke zdi nejen přišroubované, ale i přilepené a ještě silikon, aby nám netekla vycákaná voda za umyvadlo a neničili jsme si dřevěné obložení. Zdenda trubičku ještě zdvojil tak, že dovnitř koupil kousek plastové trubičky, kterou přilepil a na kterou nasunul originální trubičku.

P2148583

Zkrátka, vylepšil celou baterii a teď kromě dalších možností rozbití, které samozřejmě mohou přijít, by nám tato část baterie měla fungovat stále. Možná jsem celou akci popsala maličko zmateně, ale jako ženská nemám tak odborný slovník a pohled na věc.

 P2148585

Dobrá věc se zdařila, mám to ale doma šikulku. Zdenda opět ušetřil spoustu peněz díky své šikovnosti. Ale byla to náročná akce, víc jak 6 hodin na správce baterie pracoval.

P2148586

Rozebrat část koupelny, rozebrat pákovku, což nebylo nijak snadné a pak to celé dát zase do kupy. Docela určitě by se nevyplatilo žádnému servisu se s tím takhle párat a ještě s nejasným výsledkem.

Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz.   Návštěva Cádiz. 

Oprava pákové baterie, klikni na tento odkaz. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ