int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



20.2.2022 Chipiona - Andalusie - Španělsko

V plánu máme návštěvu Sevilly, ale před tím si ještě prohlédneme další maličké městečko Chipiona.

P2188819

Tak tady jsme byli na kolech, Chipionou vede stará železniční trať, která je přestavěná na Via Verde. Máme hezké stání hned u moře, ale bohužel, není to tu vhodné na nějaké venkovní posezení.

Img_4367

Stojíme uprostřed města a kolem nás opět lidé chodí po promenádě a samozřejmě, koukají. Je nás tu několik aut a veskrze jsou to kolegové z Německa.

Img_4389

Těch je tady opravdu hodně. V pátek večer jsme tu stáli jen v pěti, z toho my a Němci, ale v sobotu odpoledne nás tu bylo už dvacet a parkoviště totálně našlapané osobními auty. Je to úžasné, jak si Španěláci užívají víkendy.

P2188817

Celé rodiny se buď procházejí po promenádě, všichni samozřejmě patřičně oblečený, to znamená, hodně pěkně a pak jdou do restaurace na oběd, který se jakožto společenská akce protáhne do odpoledne. Pak se jdou opět projít a jedou domů.

P2188832

Mezi tím přijedou další a hned zaberou uvolněné stoly. Tady jsou o víkendu restaurace vyloženě našlapané, a to až do pozdního večera.

P2188835

Ale na druhou stranu, je to tady opravdu moc hezké. Chipiona je kouzelné městečko, které určitě stojí za kratičkou zastávku. Jen si město projít a klidně jet dál, ale těch pár uliček je úžasných a monumentální maják stojí za to.

P2188823  

My jsme si chtěli prohlédnout Sevillu o víkendu, protože nám to tak časově vyšlo, ale přátelé, kteří zde byli, docela dobře poradili, návštěvu památek hlavně ne o víkendu. Chceme jít na královský hrad Reales Alcazáres a do katedrály Giralda.

 P2168725

Takže jsme jen dokoupili pár nezbytností a vrátili jsme se do městečka Chipiona, kde nakonec strávíme víkend. Zdenda si zarybaří, já si přečtu kousek knížky a budeme sbírat síly na pondělní túru po Seville. V neděli k večeru jsme konečně přejeli do Sevilly, potřebujeme vybrat z několika stání, které má Zdenda nachystané.

P2188841

Pokud ani jedno místo nevyjde, můžeme se ještě vrátit k nádraží, kde je hlídané parkoviště anebo na velké placené parkoviště, kde stojí spousta obytných aut, ale obě dvě možnosti jsou dost daleko od centra.

Img_4387

My nakonec máme velmi slušné místo a strategickou polohu blízko metra, hned vedle McDonald‘s. Ale spát tam nebudeme. Přejedeme na klidné spaní kousek vedle a k McDonald’s přejedeme brzo ráno, než se parkoviště zaplní a hned půjdeme do Sevilly. 

 Dnešní trasa je:

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ