int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



30.9.2022 Cheb - Bad Neustad - Gensingen - Česko - Německo

Jsme už po kovidu, ale klidně bych si tuto zkušenost odpustila.

P9284591

Pravda, měli jsme velmi lehký průběh, aspoň co jsme slyšeli kolem nás, jak dokáže tato nemoc člověka skolit. Nevím, jestli je to tím, že jsme se nechali v květnu přeočkovat, ale pak se ještě říká, „věř a víra tvá tě uzdraví“. Zdenda byl na tom hůř, jeden den horečka, pocení a pak už jen příšerně kašlal. Dokázal se prokašlat celou nocí až do rána.

P9284595

Samozřejmě, tím, že jsme oba marodili na velmi malém prostoru naší chatičky, tak jsem několik dnů nespala také a to spal ve vedlejší místnosti. Nicméně, já jsem byla jen unavená, ale nic co by se nedalo zvládnout. Zkrátka, někdo musí nanosit dříví do kamen, uvařit a obstarat vše co je potřeba. Klasika, ale opravdu jsem na tom byla mnohem lépe. Nakonec jsme si po více jak týdnu vzali k sobě na víkend Timišku, protože já už byla několik dní zdravá úplně a Zdenda jen maličko kašlal, ale už byl bez kovidu a bez nemoci, jen jsme čekali až nám skončí karanténa. Jenže, v pondělí jsme Timišku předali a konečně absolvovali prevenci u oční lékařky a mohli odjet, přišla druhá vlna kašle a rýmy a vlastně kašleme stále.

P9294615

Ráno si připadám jak v tuberkulózní léčebně, to se snažíme prokašlat do nového dne. Ten kašel je příšerný a když nám kamarád řekl, že takhle kašlal skoro dva měsíce, málem mě omyli. Představa, že takto se budeme trápit ještě pár neděl je děsivá.

P9304666

Miska na jablíčka se proměnila v příruční lékárnu, kde je vše, co potřebujeme abychom se v průběhu dne a noci neudusili. Jinak jsme úplně v pohodě, až na ten nepříjemný suchý kašel.  

 P9304675

Jedeme směr Le Havre, kde jsme skončili před třemi lety pouť podél Francouzského pobřeží směrem na Španělsko. Do Le Havre jsme už několikrát měli namířeno, ale pokaždé se nějak nezadařilo. Je to poslední kus Evropského pobřeží, který nám na té naší báječné cestě chybí. Už jsme projeli komplet celou Evropu podél pobřeží, jen tento kus nám chybí a snad už ho konečně projedeme.

P9304695

Teď jedeme v rychlejším tempu, abychom u Atlantiku byli co nejdříve. Německem jen prolétneme, ale stejně mi to nedá a aspoň nakouknu do Lidl, jak a zda se hnuly ceny potravin. Každopádně, překvapilo nás, jak je tady drahá nafta. Stále se pohybuje kolem dvou Eur i lehce nad, nejlevnější jsme jen jednou viděli za 1.9 eur, nafta je zhruba o dvacet centů levnější, ale plyn je za euro, což je i na nás hodně. Když to vezmu kol a kol, tak jak nafta, tak plyn je u nás mnohem lacinější. Kousek za Chebem jsme tankovali u ONO naftu za 40.90 a plyn za 17.90.

 P9304689

Další je, jak výrazně podražili potraviny. V Lidl mě hodně překvapily ceny masa. Jsme maso žrouti, máme maso rádi, a tak ho hodně kupuji proto jsem maličko v obraze, za jaké ceny jsem maso nakupovala.

P9294643

V Německu jsme vloni strávili celé léto, to když jsme projížděli oblast Bodamského jezera a kus kolem Mosely a tak vím, kolik vloni stálo kuřecí, krutí nebo vepřové maso. Teď je cena výrazně někde jinde. Vepřové kostky na guláš přes 8 eur a to je výkrojové maso.

P9294601

Obyčejné kuře za skoro 6 eur za kilo a nejlacinější stehna v maxi balíčku za 150, Kč za kilo a tak dál. Zkrátka, zdá se mi, že hodně podražili. Kamarádka mi říkala, že se potraviny v Německu dost zdražili, ale říkala jsem si, pár centů, to je toho, ale dneska jsem jen koukala. Ale to mluvím o nejlacinější prodejně, což je Lidl. Mnohem dražší je podle m zkušenosti REWE a nebo Kaufland. Ten je hodně drahý. Nicméně, my za chvíli přejedeme do Francie tak jsem zvědavá, jak tam to bude vypadat.

 P9294657

Včera jsem upekla cestovní ovocný koláč. To je koláč pečený za jízdy a pane, jak mu to sluší. Je výborný, jablíčka ještě od Martiny z Káraného a švestky ze zahrady.

P9304669

Takový ovocný dvojboj plný ovoce, rozinek, ořechů a samozřejmě skořicového cukru. To vše posypané drobenkou. Dobrota k odpolední kávě.

Video pro dnešní den: https://youtu.be/QuR_RUXX8nw

 Video pro včerejší den :   https://youtu.be/MkhOj-McEVw

 Včerejší trasa: 

 Dnešní trasa: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ