int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



14.3.2023 Entrenaranjos - Murcia - Španělsko

Tak zase je pár dnů za námi a my se přesunuli k Torrevieja, kde pánujeme několik cyklovýletů.

Img_2134

Stále jsme ve společnosti Zdendy a Alenky, ale ti už se za pár dnů odpojí a pojedou k domovu. Zdenda našel moc pěkné místo na stání.

P3130016

Velký resort a za ním obrovské parkoviště s parkem a cvičištěm kde nikdo není. To je taková španělská zajímavost. Je pozemek, který je určen na zástavbu ať už domky nebo jako tady resort soukromých domků a řadovek, které se dál a dál rozrůstají.

Img_2150

Takže, máme pozemek a ten se hned upraví, zasíťuje, osadí se budníčky s elektřinou, vybuduje kanalizace, položí se asfaltový povrch, vztyčí lampy veřejného osvětlení, vybuduje se park, cvičiště, lavičky, dětské hřiště a nic. Najednou se vše zastaví, asfalt pomalu zarůstá a tam, kde měly stát domky rostou divoce keře a všelijaké stromy. Takových to připravených pozemků je po Španělsku ohromná spousta.

Img_2156

Říkáme si, vždyť to někoho muselo stát hromadu peněz, ale pozemky jsou už tak dlouho opuštěné, nevyužité, že kdoví jestli se na nich bude jednou něco stavět. No a protože tady bylo cosi velkého naplánované, tak je tu samozřejmě připravené veliké parkoviště, kde nikdo nestojí, taky co by tu dělal. Občas projde kolem nějaký pejskař, ale to je tak všechno.

Img_2171

No a my tu v klidu můžeme stát, vyndat křesílka a večer si ugrilovat nějakou dobrotu. Už třetí den máme vyloženě tropickou noc.

Img_2189

Je to neuvěřitelné, rovnou jsme skočili do léta. Na kole je samo sebou dopoledne ještě chladněji, ale kolem poledního už je to jen na tričko.

P3140009

Nohy už mám v pořádku, a tak jsme si se Zdendou projeli přilehlou oblast. Hlavně tu máme úžasné Růžové jezero a přehradu Pedrera, kterou jsme objeli kolem dokola. 

Img_2149

Ta byla postavena v roce 1980 na ploše 1 272 hektarů s maximální kapacitou 246 hm³. Má sypanou hráz 61 m vysokou a 716 m dlouhou.

Img_2192

Podle značek v okolí je zde koupání zakázané, ale dovedu si to tu představit v létě. Myslím, že koupání bude přinejmenším tolerované.

 Screenshot_20230315_112635_cz-seznam-mapy

Druhý výlet jsme jeli kolem Růžového jezera do města Torrevieja. Kus jsme jeli po Vía Verde, kus jsme maličko bloudili, ale jinak to byl parádní výlet.

P3140013

Stavěli jsme se u Jarka na kávičku a už si to svištíme zpět. Dnešním dnem jsme se začali pomaličku, polehoučku vracet zpět.

P3140010

V plánu je dojet domů do čarodějnic. Cestou máme ještě několik zastávek. Hlavně, Zdenda se těší na Ebro, voda už údajně nastoupala a tak bude pár dnů rybařit. A co si budeme povídat, candát na másle, tak to je lahůdka.  

 P3140016

Zítra se na dva dny přesuneme do Rorrevieji, v pátek je velký trh se zeleninou, což bude už asi naposledy, kam se těším. Za pár eur naplním lednici ovocem a zeleninou a pak už budu zase vše kupovat v Mercadona.

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ