int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



17.3.2023 Torrevieja - Alicante - Španělsko

Velký den, na který jsem se velmi těšila nastal a my jedeme na trh.

Img_2225

V Torrevieja je ohromný trh, kde se naprosto úžasně nakupuje veškerá zelenina, ovoce, spousta dobrot a samozřejmě oblečení za velmi příjemné ceny.

Img_2216

Funguje to tak, že poctivě a do mrtě vyjíme veškerou zeleninu, brambory, nic v obchodě nekupuji a pak naplním lednici a kufr vším minimálně na 14 dnů.

Img_2212

No a pak už zase musím do obchodu. Takže jen pár fotek z velkého trhu. Velký rozdíl je, když je trh malý, větší a opravdu velký.

Img_2217

Jasně, cena je vždy na velkém trhu mnohem nižší, a to už nemluvím o výběru o nabídce. Malé trhy jsou většinou spíše o oblečení jak o zelenině. To jsou trhy v malých městech, kde je jen pár stánků, ale velké trhy jako jsme jezdili do Aguilas nebo jako už jsme poněkolikáté tady v Torrevieja, tak ty jsou opravdu výborné.

Img_2228

Koupit si kilo rajčat za euro nebo kilo papriky, tak to je pohádka. Teď už tady začíná sezona jahod a dají se koupit za 2 eura kilo ale také za 3,5 eur. To se dělá tak, že si projdeme pár uliček se zeleninou a ovocem a pak se vrátíme pro to, co jsme usoudili jako výhodné. Obvykle na kraji mají vše dražší než ve vzdálenějším místě trhu. Tak, má to logiku.

P3170001

Kdo pospíchá anebo nerad nakupuje, tak hned na kraji trhu pobere vše, co potřebuje a odchází. Snad díky tomu si mohou ti na začátku trhu dát cenu poněkud vyšší, a to i jednou tolik co na konci řady. Zajímavé. Co je velmi drahé a co jsem dost hledala je obyčejný celer na který jsme u nás zvyklý.

Img_2221

Ve Španělsku se celer moc nenosí, ale já slíbila že dneska uvařím svíčkou a ta se bez celeru uvařit nedá. Celer stál krásných 3,5 eur za kilo. Takže celer je mnohem dražší než jahody, které jsou teď luxusní, kupodivu i chuťově.

Img_2219

Jasně, jahody jsou čerstvé, před chvílí utržené a voňavé. Zrovna mi volala kamarádka, která mě jen lehce varovala, že až přijedeme domů, tak prý budu zoufalá. A až uvidím cenu 130.- Kč za kilo paprik tak mám počítat s tím, že je to cena naprosto běžná. To je děsný a popravdě, si to ani neumím představit a docela se hrozím.

Img_2222

Přeci jenom, ve Španělsku je i v obchodě zelenina za příjemnou cenu, přestože se mi oproti loňsku zdá že podražila, ale stále je to úplně jiná cena než u nás. Ale jak říkám, nějak bylo a nějak bude. Tak si holt dáme tu papriku svátečně.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ