int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.4.2023 Cal Rosal - Katalánsko - Španělsko

Pár dnů rybaření na Ebru a musíme popojet kousek dál. Na příští sezonu se musíme lépe připravit.

Img_2635

Rozhodli jsme se, že si na podzim koupíme rybářský lístek a na pár dnů koto, aby Zdenda mohl rybařit celý den.

P4060011

Pak je šance, že nachytá spoustu candátů jak na podzim, tak bychom mohli mát ryby na celou zimu a pak na jaře při návratu domů.

P4060008

Tak by povolenku využil třikrát za ten rok, na kterou jí koupíme. Jen se to musí správně načasovat, ale s tím si už Zdenda poradí.

P4060027

Nakonec chytil parádního sumce a tři tresky, z toho dvě menší a jednu opravdu pěknou. Za jeden večer docela slušný počin.

P4060030

 Jedeme směr Andorra, kterou jsme ještě nejeli. Tak se moc těším, jaké to tam bude. Už jsme si něco málo načetli o Andoře.

P4060045

Hlavně, jako hospodyňka jsem zvědavá na ceny v obchodech. Je to daňový ráj s velmi nízkým DPH a téměř nulovými přímými daněmi. Ale o Andoře si toho řekneme víc, až tam budeme, což bude za pár dnů.

 P4070006

Opět jedeme zpět cestou, kterou jsme ještě nejeli, a tak si vychutnáváme krásy Španělska, kde jsme ještě nebyli. Ale tak, co ještě víc napsat o Španělsku. Snad jen že je krásné a příjemné.

P4070008

Zrovna včera jsem měla velký rozhovor s kolegyní, známou, kamarádkou, kteří byli ve Španělsku několik měsíců, ale ne zase tak dlouho, nicméně už jsou doma pár dnů a strašně moc jim chybí to španělské věčné zdravení „olá“ nebo „bueno dias“ a samozřejmě odpověď s úsměvem.

P4070045

Musím se přiznat, že i nám to ze začátku hodně chybí, ale pak si člověk zvykne, řekne si, že holt Češi nezdraví, nepoděkují, neusmějí se, že to tak prostě je a hotovo. Tím samozřejmě nechci říct, že by Češi byli nějak špatný, ale jsou holt jiný.

P4070059

Docela se děsíme teplot, které doma stále vládnou. Tady je po ránu chladněji, jsme ve vnitrozemí poměrně hodně na severu a ranní teploty kolem 5 °C jsou už normální, ale pak začne svítit sluníčko a teploty okamžitě šplhají ke dvacítce, a nakonec se usadí na krásných 25 °C a více.

Img_2647

To je pak na příjemné opalování a sezení v křesílkách u odpolední kávy. Na dnešek stojíme na krásném místě ve městečku Cal Rosal, odkud nám vede jedna z posledních Vía verde na letošní zimní cestě.

P4070068

Je sice kraťoučká, ale proč si jí neprojet. Pak je tu ještě jedna krátká a tím to v této oblasti končí. Kdo by se chtěl podívat, je to Vía verde del Llobregat. Cesta vede podél říčky Llobregat, která nám teče pomalu u baráku.

Dnešní trasa je: 

 Včerejší trasa byla: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ