int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



12.4.2023 Mirepoix - Francie

Opouštíme Andorru, která je přenádherná a stojí za to si jí projet, ale my už míříme do Francie.

Pa050108

Francie je taková hodně rozporuplná. Na jedné straně krásná města a pak města totálně zanedbaná. Na jedné straně nádherné zámky a na straně druhé polorozpadlé barabizny, které svůj lesk a slávu mají dávno za sebou a nikdo o ně už nemá zájem.

Pa050136

Upravené vesnice a vesnice tak ošklivé, že docela rádi na ně zapomeneme. Nicméně Pyreneje jsou vždy ať je projíždíme odkudkoli úžasné. Tady si nemůže nikdo stěžovat.

Pa050109

Snad i díky turismu jsou zde kamenné domy většinou velmi hezké, udržované. Pyreneje jsou zajímavé ať jedeme jakoukoliv cestou skrz ně a velmi doporučuji cestovatelům, kteří cestují na jih, aby zkusili aspoň jednou projet si nějakou jinou, zajímavou trasu skrz toto pohoří a věřím, že nebudou zklamaný.

Pa050113

Samozřejmě, je to o času, který máme na cestu vyhražený, ale pokud máme času více, což my a i ti, kteří jedou na celou zimu na jih Španělska mají, tak rozhodně bych si kousek zajela a zkusila nějaký jiný přechod než notoricky známé hlavní tahy.

Pa050127

Řekla bych to asi takhle, na Pyreneje se vždycky těším, ať už jedeme na podzim na jih, protože to už budeme brzo v teple anebo jako teď na jaře, protože to už budeme brzo doma. Majestátná nádhera je všeobjímající, všudypřítomná a my jen obdivujeme skalní masivy, štíty a krásnou přírodu kolem nás.

Pa050131

Toulat se po Pyrenejích v letním období musí být ohromný zážitek, tak snad někdy příště.

Pa050137

Ale teď máme doma jednak spoustu práce, která na nás čeká, a hlavně naše malá Timiška, která roste jako z vody.

Pa050134

Opustíme roli cestovatelů a naskočíme do role plnohodnotné babí a dědy s již zaplněným diářem hlídání na celé léto.

 Pa050139

Dneska jsme dojeli do menšího města Mirepoix, které není ničím zajímavé a když ještě k tomu je po dešti a mraky věští další déšť, tak věru není moc o co stát.

Pa050163

Spousta restaurací zeje prázdnotou, a hrázděné domy nejsou nijak zvlášť hezky opečovávané. Na ulicích je pusto prázdno. Však není divu, je hnusně, je zima, fouká ledový vítr a myslím, že každou chvíle začne opět pršet.

Img_2895

Je to už poněkolikáté. Na Francouzské straně je příšerné počasí, ale stačí přejet Pyreneje a jsme v úplně jiném světě.

Img_2892

Ani se tomu nechce věřit, že ještě skoro před týdnem jsme chodili vyletněný a odpolední kávička se nesla v duchu sezení na sluníčku jen v tílku a sukýnce.

Img_2899

Teď marně hledám rukavice, kulicha a teplý svetr, který jsem za celou zimu nevytáhla a aby nepřekážel, tak je kdesi hluboko v útrobách úložného prostoru.

 Img_2912

Na druhou stranu, co se musí Francouzům přiznat je, ohromná péče o pohodlí obytných aut v podobě téměř nepřeberných možností stání pro obytná auta

Pa050143

a samozřejmě, téměř nikde nechybí výlevka a voda zdarma.

Pa050145

 Dnešní trasa je: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ