int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



21.4.2023 GÜMA - Wertheim - Německo

Werheim je malé město, kde hned kousek býval Expocamp, kde jsme před pár lety koupili našeho Flíčka.

Každý rok jsme sem jezdili, abychom se podívali na novinky, trendy v obytných autech. Nicméně, jak šel čas, Expocamp, přesto, že byl velmi hojně navštěvovaný ať už stávajícími karavanisty, ty si sem jezdili do veliké prodejny doplňků nebo budoucími karavanisty, kteří se sem jezdili stejně jako my, prohlížet auta nebo karavany a zvažovat pro sebe tu nejlepší alternativu.

Na Expocampu jsme proseděli v autech hodiny a hodiny a vybírali, zvažovali a diskutovali nad jednotlivými modely. Expocamp měl tu výhodu, že celý obrovský prodejní prostor byl uvnitř haly a všechny auta byla pod proudem, takže jsme si mohli v autě rozsvítit a tak podobně.

Co bylo fajn, že vždy například Hymer měl prodejní stánek s nějakým prodejcem uvnitř a okolo byly téměř všechny modely, které byly v nabídce Hymru. Takto to měly všechny značky, které se tu nabízeli. Takže člověk měl celou modelovou řadu jedné značky pěkně po kupě.

Byli tady všechny známé značky, které už jsou pod Hymrem plus spousta další. Najednou, jsme sem přijeli a Expocamp už nebyl. Celou výstavní plochu zabrala jiná firma, my jsme byli naposledy strpěný na velkém parkovišti pro nás a tím skončila jedna éra velmi kvalitního prodeje obytných aut a prodejních prostor na velmi vysoké úrovni.

P4210225

Místo toho hned vedle rostla nová hala firmy GÜMA. Byli jsme zvědavý, jak oni pojmou prodej obytných aut a co vše bude v nabídce.

 P4210191

První, co nás překvapila je absence parkoviště pro nás. Přeci jenom, dříve byly karavanisti hodně naučený sem jezdit a třeba jen přespat a jet dál.

Teď se musí stát na ulici, kde jsou parkovací místa pro osobní auta a asi i pro nás. Zákaz je tu pouze náklaďákům, kterých je večer plná ulice.

Dříve jsme si tady sice za peníze, ale mohli natankovat vodu, mohli jsme se připojit na elektřinu, kdo potřeboval, to vše zmizelo.

P4210208

Nabídka aut a karavanů nedosahuje rozměrů bývalého Expocampu, ale stejně je úctyhodná.

P1010039

Hlavně je patrný úkrok k vestavbám a pro nás je velkou novinkou, že se na vestavby vrhl i Dethleffs, Sunlight a od Laiky jsme ještě vestavbu také neviděli.

 P1010041

Začnu asi u vestaveb. Velká nabídka Dethleffsu v několika verzích je zajímavá.

P1010042

Oproti vestavbám Sunlight jsou mnohem hezčí, elegantnější, propracovanější, ale také samozřejmě dražší, ikdyž ne vždy je to tak.

P1010062

U některých modelů Dethleffs sáhl k vyloženě laciným materiálům a výsledek je naprosto příšerný. Plastový recyklát doplněný tou nejtenčí a nejobyčejnější překližkou a přesto cena šplhá k téměř dvěma milionům. 

P1010050

Dost často mají zvedací střechu s dalšími místy na spaní, ale někdy si člověk říká, že ten, co navrhuje vnitřní uspořádání v obytném autě neřkuli ve vestavbě nikdy v takovém autě nebyl, nespal, nevařil, nekoupal se a nedej bože, kdyby pár dnů pršelo a cestovatelé byli díky dešti uvězněný několik dnů uvnitř.

P1010116

Nicméně, tak jak jsme na Expocampu byli zvyklý na velmi výrazné slevy, tak GÜma je už se slevami velmi opatrná. Občas slevu vidíme, ale sleva 2 tisíce eur je o ničem.

 P1010039_2

Zajímavé je, že Dethleffs má všechny vestavby na Fordu, ale například Sunlight na Fiatu.

 P1010067

Ovšem nádherná Laika je sice nejdražší, ale už ve vchodu vidíme proč.

P1010068

Materiály, které jsou použité, jsou o několik tříd někde úplně jinde.

P1010071

Vše je vyladěné do detailu,

P1010072

ale cena tak ta je na vestavbu podle mne dost vysoká.

P1010069

Celkově jsou vestavby hodně drahé, ale tak to asi dneska je.

 P1010076

Poněkud menší je nabídka v obytných autech. Řekla bych, že se tady nabídka prohodila s vestavbami. Dříve byly vestavby spíše popelkou, ale dneska je nabídka velká.

P1010113

Opět bych všem, kdo uvažují nad koupí nového obytného auta, vestavby nebo karavanu doporučila sem zajet a v klidu si prohlédnout, co se nabízí. Jde jen o pokoukání, zvážení, co se asi tak nabízí a za kolik. 

Img_3360

Ve fotogalerii z dnešního dne je spousta nafocených modelů včetně cen. Karavanů je tady ohromná spousta a pokud někdo uvažuje o koupi karavanu, tak tady si docela určitě vybere.

P4210213

Mluvím samozřejmě o nových karavanech.

P4210187

Moc se nám líbil tento typ a Zdenda říkal, že kdyby to mělo motor a volant, byla by to moc hezká obytka.

P4210189

To je skoro zadarmo. 

P4210190

No, ale volant to nemá, a tak to není nic pro nás. Přeci jenom, cestování s karavanem je výrazně jiné než s obytným autem.

P4210182

Ve většině zemí, kde jsme zatím byli, je všeobecné povědomí, že karavany patří do kempů a hotovo.

P4210212

Ve Španělsku je zákaz parkovaní karavanů na ulici. Samozřejmě, několik jsme jich viděli stát na divoko, ale to je opravdu jen hrstka v porovnání s obytkami, ať jsou jakékoliv.

 P4210216

GÜMA má zatím velmi slabou nabídku v doplňkách. Tři krátké regály, nic moc. Vlastně spíše nic jak moc. Ale je docela možné, že se během času nabídka zvětší. 

 P4210218

Zítra by tady měla být nějaká sláva, tak se dopoledne na ní půjdeme podívat. Ještě bych doplnila jen takovou malou drobnost. Kousek od nás cca 300 m je velmi příjemné nákupní městečko Village centrum Wertheim.

440px-konsumtempel_-_panoramio

Je to vlastně jedna ulice s několika krátkými vedlejšími, nic, z čeho by člověk dostal deprese, nebo aspoň já, že se ztratí.

Elb_0006b0ae

Jsou tady zastoupeny známé značky jak na městské oblečení, tak outdoorové oblečení, které nás zajímá. Ceny jsou tu více než příjemné.

Img_20230421_160056

Sleva se většinou pohybuje kolem 30–50 % z klasické prodejní ceny a pak jsou ještě další slevy jako třeba měla dneska Columbia. Dalších 30 % nám odečetli z účtu, což bylo nečekané a velmi příjemné.

Dnešní cesta je: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ