int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



1.1. 2023 Archena - Murcie - Španělsko

„Houstne, máme problém.“ Nový rok pěkně začíná. Nefunguje nám Truma. Pro ty, kteří neví, co to Truma je, tak je to takový válec, něco jako malý bojler, kde je voda a ta se může buď nahřát, abychom se mohli osprchovat nebo abych měla teplou vodu na nádobí, nebo to zařízení jen topí anebo může topit a zároveň nahřívat vodu.

P1010002

To vše se dá ještě všelijak regulovat, že můžeme mít vřelou nebo vlažnou vodu a topení lze regulovat od zavlažení po vysloveně horký vzduch, který během pár minut dokonale auto vytopí. Truma zvládne vytopit auto i za velmi silných mrazů. Truma může být na plyn nebo na naftu anebo, kolegovi to jde z plynu přepnout na elektriku, to když je doma nebo v kempu na zásuvce. Je to takový, podle mého, malý technický zázrak, který mají skoro všechny obytné vozy. Tak my jí máme na plyn a řekla bych, že to, co vydržela naše Truma, tak klobouk dolů. Víc jak osm let téměř nepřetržitého provozu. Jak říkám, nemusíme topit, můžeme si jen ohřívat vodu, takže v létě se zase více sprchujeme a Truma nám stále nahřívá vodu.  No a teď se ta naše Truma rozhodla stávkovat. Ovládací displej hlásí, že máme málo plynu, ale my máme jednu bombu úplně plnou. Vypadá to asi tak. Zapneme na displeji teplo a Truma nabíhá, nabíhá, to je slyšet, pak je tam ještě jedna fáze a pak naskočí, udělá to takové puf a už slyšíme, jak sepnula a hořáky. Tak nám nabíhá, nabíhá a nic. Nabíhá, nabíhá a nic. To naskočení a jasně slyšitelný zvuk jakoby hořáků, to puf, tu není. Popisuji to poněkud krkolomně, jak se říká „lajk se diví a odborník žasne“.

 P1010003

Takže, zase je co řešit, ale mám velké obavy, že to nebude jednoduché. A zase klasika, je 1.ledna a všichni, kdož by mohli poradit jsou někde pryč anebo zkrátka nepracují. Naštěstí je s námi Zdeněk Brabec, jeho syna Tomáše jsem už na našich stránkách mnohokrát doporučovala hlavně co se týká elektřiny, o kterou se nám stará od samého začátku naší cesty a ten aspoň ví, komu zavolat o pomoc, o radu. Tomáš se Zdeňkem vlastní firmu KaravanyPro, ale firma, která se zabývá servisem a prodejem Trumy, kromě jiného je ze Zlína Mat servis a její majitel, pan Matouš velmi ochotně pomáhal aspoň radou na dálku. Vyzkoušeli jsme vše, co se dalo. Zdenda odpojil prázdnou lahev, aby se vyloučila možnost, že si Truma bude z nějakého důvodu brát plyn z prázdné láhve. Jenomže, na Trumě se mohlo pokazit kde co. Může být zanesená tryska, mohla se pokazit jakási řídící jednotka a tak dál. Zkrátka Truma se rozhodla že fungovat nebude a přes to vlak nejede. Kousek od nás je servis s prodejnou náhradních dílů. Dneska se řešilo, jestli sjedeme do servisu, dokoupíme náhradní díly a pokusíme se Trumu opravit. Mám rozbordelenou půlku auta a v autě je už k večeru pěkná zima. Zítra se už všichni rozjedeme zase svojí cestou, tak jsem docela zvědavá, jak to celé dopadne. Mat servis ze Zlína, pan Matouš je ohromně ochotný a přesto, že nás nezná a je první den nového roku a on je kdesi u příbuzných na návštěvě, tak velmi ochotně komunikuje a radí a vymýšlí, co bychom ještě mohli s trucující Trumou udělat. Ale jak říká Zdenda B, on takový je a tak jedná se všemi zákazníky. Je zima, teplota v noci klesla k 5 °C, a to není nic moc. Musíme do tepla.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ