int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.1.2023 Cala Reona - Murcie - Španělsko

Akce Truma – pokračování. Tiše jsme doufali, že Truma už bude na cestě, ale Romanovi se nějak nedaří odjet. Což je docela problém a jestli odjede, tak to je ve hvězdách.

Img_1162

Začínáme pomalu shánět náhradní řešení, jak Trumu k nám dopravit. Mohlo se vše zařídit rovnou, poslat Trumu ze Zlína, což by opět zařídil Tomáš Brabec právě z KaravanyPro, který má zkušenosti a smlouvy s dopravci na posílání do zahraničí. Ale tak nějak jsme předpokládali, že Roman jen na Trumu počká, měl odjet ve čtvrtek, naloží jí tedy v pátek dopoledne do auta a pojede. Bohužel. Ted vlastně ani nevíme, kdy Roman vůbec vyjede a jestli vyjede.

P1030002

Problém je hlavně s tím, že Truma je poměrně objemná a těžká. Dalším problémem je, adresa. Tak jak máme zkušenosti s posíláním do zahraničí, funguje pošta Poste restante, to je zásilka na jméno na určitou poštu, kterou musíme odesílateli nahlásit.

P1030003

Probíhá to tak, že dojdeme na poštu, tam musíme zjistit přesnou adresu se směrovým číslem a hlavně, jestli přijímají zásilky Poste restante. Vůbec není pravidlem, že zásilky na jméno na poštu přijímá každá pošta. Anitka za námi posílala už několik balíčků do zahraničí, Řecko, Itálie, Dethleffs Velim za námi posílal do Albánie trysku do lednice

P3010013

Musela bych se znovu podívat do podmínek, ale služba MMS pošta myslím, že měla jistá omezení co do velikosti a váhy. Ale na druhou stranu, je to drahé poštovné, ale velmi rychlé. Je tam garantovaná doba dodání tuším do třech pracovních dnů a zásilka se dá klasicky sledovat. Ale, nedá se kloudně pojistit. Maximální pojištění zásilky u této služby je naprosto minimální. Jak si vzpomínám, bylo to něco kolem ceny zásilky do 1500.- Kč. Na vyšší hodnotu zásilky se pojistit nedalo, ale třeba už se podmínky změnily. Jen jeden malý případ. Anit za námi do Řecka posílala balík, poměrně velký. Uvnitř byl nový dron, nový počítač a nová čtečka, vše pojištěné na hodnotu zásilky 1500.- Kč. Trnuli jsme hrůzou, protože zásilka měla samozřejmě mnohem vyšší hodnotu. V pátek odpoledne Andulka zásilku podala na malé poště na okraji Prahy, někde v Řepích a my jsme v Řecku v pondělí ve 14 hodin viděli na sledování zásilky, že je balík k vyzvednutí. Něco neuvěřitelného. Další zkušenost máme, když jsme posílali Remosku kolegovi Antoniovi z Portugalska. Jeho paní se ohromně líbilo, jak peču v Remosce, a tak nás poprosil, jestli bychom mu jí nekoupili a do Portugalska neposlali. Opět jsme použili MMS službu České pošty. V pondělí jsme Remosku odeslali a ve čtvrtek nám Antonio poslal fotku remosky s upečeným prvním koláčem. Ovšem poštovné bylo 1800.- Kč.  

P3010006

Další možností bude, poprosit v prodejně karavanů, která je kousíček nad námi na hlavní silnici o adresu s tím, že si k nim necháme poslat balík dopravcem DHL. Myslím, že by to neměl být problém, pokud budeme mít adresu. Tomáš by poslal přepravní firmu k Romanovi do Třebíče a pak už by Truma mohla cestovat za námi.

P3010010

Což máme v plánu, pokud se Roman nehne a bude dál v Čechách. Jenže, nastává další problém a tím je, zabalit Trumu tak, aby ve zdraví přežila cestu, což bude docela oříšek.  No a samozřejmě, nebude to laciná záležitost. Cenu za přepravu odhaduji ke 4 tisícům, ale bez topení se cestovat nedá. Kdyby bylo léto, tak prosím, ale ono není.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ