int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



8.1.2023 Esterlla de Mar - Murcie - Španělsko

V noci se zvedl velmi silný vítr a naše prašné stání je do větrného počasí hodně nevhodné. Foukne a zvedne se oblak prachu. Nic příjemného. Vlastně v tom ani nedá být. Vítr je hodně silný. Musíme odjet někam se aspoň na dnešní den skovat, protože speciálně na našem místě bychom dost trpěli. Zdenda našel pěkné místo taky u moře, ale je jinak otočené a foukat by tam nemělo. Estrella del Mar. Hlavně, stojíme na asfaltu, a to je důležité.

Img_1202

Ojíždíme kousek podél pobřeží do a skutečně, tady fouká o poznání méně a hlavně, není tu prach. Tak sláva. Přátelé Zdenda s Helou mají svojí práci, kterou potřebují udělat a my, no stále je něco. Opět trucuje lednice, tak Zdenda pročistil všechno, co šlo, trysku, komínek, a tak snad už zase bude fungovat. V lednici mám opět krásných 14 °C a vše se kazí. S ohledem na to, že venku je 15 °C to není žádná sláva.

Včera jsem podala špatnou informaci ohledně rychlého balíku do zahraničí. Je to sužba EMS Česká pošta. EXPRESS MAIL SERVICE https://www.ceskaposta.cz/sluzby/baliky/zahranici/ems-do-zahranici

https://www.ceskaposta.cz/sluzby/baliky/zahranici/ems-do-zahranici#popis

Bkot4046

Ale co je nejdůležitější, Roman hlásí, že už s Pavlou vyjeli. Ohromně mi spadl kámen ze srdce. Předpokládají, že u nás budou v úterý k večeru, což je vynikající zpráva. Aspoň něco kladného jsem už potřebovala. Přiznávám, že jsem z těch všech problémů, které nás tentokrát doprovázejí už poněkud znavená.

Zdenda ještě nerozchodil pořádně rezervní počítač, trápí se s různými programy, které měl a nemá, nemůže dělat ty svoje videjíčka, protože se mu nedaří nainstalovat Pinacle studio a zkrátka, je to jedno z druhým a jak je vidět, tak nejsem až tak odolná a nedokážu se povznést nad malichernosti, malé problémky, které nás teď potkali. Správné by bylo, kdyby jednotlivé problémy šly pěkně za sebou. Žádné, hrrr na ně, ale hezky se vyřeší jedna závada a ta další může pěkně počkat, v pořadí, a ne že se to na nás nahrne všechno během pár dnů. To není správné a řekla bych, že je to přímo bezohledné.

Img_1203

Zdenda, samozřejmě jako chlap, je nad věcí, protože takové malichernosti nemá snad ani cenu o nich mluvit, že ano. Ale co mám dělat já? Foťák, kterým jsem mnoho let fotila a byla na něj zvyklá má rozbitý objektiv, V lednici mám opět teplo a když ještě chvilku počkám, mohu mít potraviny venku, protože tam je chladněji. Přemýšlím, co vše se mi zkazí, co budu muset dokoupit, a to už je ve velmi krátké době podruhé.

P4060020

Do toho se Zdenda již několik dnů snaží zprovoznit rezervní počítač a když tak sedí v obýváku, hudrá a urputně hodiny a hodiny marně nahrává programy, tak to mi taky klidu nepřidá. Do toho je mi večer docela chladno. Přeci jenom, když večer klesne teplota k 10 °C chtělo by to si maličko přitopit.

P4060018 Zdenda není taková zmrzlina jako já a statečně večery tráví v krátkém tričku. To já jsem jiný kalibr, jedno triko, druhé triko, teplý svetr a samozřejmě, nejméně jedny teplý fusekle. A o teplé vodě si mohu leda nechat zdát. Hezky konvici na sporák, a to málo co člověk potřebuje, si ohřát. To pak obdivuji cestovatele v maličkých vestavbách, kde není topení, kde nemají sprchový kout a tak podobně. Kde je jen postel, nějaký vařič a malý stoleček. Brrrr. 

P4060012

Ale už se blýská na lepší časy. Lednice po vyčištění se zdá být dobrá. Teplota uvnitř pomalu klesá, tak sned se dostaneme na teplotu, která je v lednici obvyklá. Roman už s naší Trumou ujíždí Německem a snad už je ve Francii. Foťák mám jiný, rezervního Prcka, se kterým se zase po letech učím a Zdenda snad už dá do kupy rezervní počítač. 

P4060014Hlavně, zítra pojedeme na kola, a to bude den hned příjemnější.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ