int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



11.1.2023 Girona - Španělsko

Akce Truma pokračuje. Dneska se máme už sejít nejen s Romanem a Pavlou, ale i s naší milovanou Trumou, které se už nemůže dočkat.

P4020027

Přeci jenom, večer, když klesne teplota, byť na krásných 15°C je příjemné si zavlažit. Mnohdy stačí jen zapnout ohřev vody a Truma krásně vše ohřeje na příjemnou teplotu. Ani topit se nemusí. Častokrát to takto řešíme. Otevřeme dvířka od skříňky, kde ta naše princezna trůní, zapneme ohřev vody a hned je příjemné teplo. Ne moc, ale stačí to. Ráno koukáme do mobilu a máme tam zprávu od Romana, abychom se ozvali. Samozřejmě, jak jinak, jsou další problémy. Romanovi cestou odešla jakási trubka od nafty a čeká někde, kdesi na odtah do servisu. Je skoro 1000 km od nás u města Montpellier ve Francii. Zdržel se s odjezdem jednak kvůli nové práci, do které naskočil před Vánoci, pak kvůli kovidu, který ho také zabrzdil, pak ještě nahonem měnil na Fordu turbo, a nakonec se značnou časovou ztrátou vyjel. Když už jsme věděli, že je na cestě, tak jsem se uklidila, upekla na uvítanou jablečný koláč s ořechy a vymýšlela jsem, co uvařím dobrého ať už k obědu nebo k večeři. Dneska přijedou určitě cestou jen něco rychlého snědí a dobré jídlo přijde vhod. Nicméně, zprávy jsou děsivé. Roman vyhrožuje, že auto shodí do příkopu, nechá ho odtáhnout do Čech a tak podobně. Trumu že by poslal DHL, jenže, to není až tak jednoduché. Jednak by musel Trumu perfektně zabalit, aby nám nedorazila hromada plastů a sbírka náhradních dílů. Pak musíme mít pevnou adresu, což taky potřebuje čas na sehnání někoho, ke komu si necháme Trumu poslat a za další to určitě nebude levná záležitost.

Img_1163

Teď jsem posílala obálku A4, lehkou do Čech a cena byla 42 eur s dodáním cca 4 dny a bez pojištění. S pojištěním by ta obálka stála 74 eur. Pitomá lehoučká obálka s léky a bez krabiček! Takže další zprávy jsou už ze servisu, že trubku, nevím co přesně, v servisu objednali a budou jí mít za dva až tři dny, pak to opraví a pak teprve Roman vyjede, pokud ovšem to bude jen tou trubkou. Roman se strašně snažil, pro dopravu Trumy k nám udělal maximum, ale bohužel, když to nejde, tak to nejde. Přiznávám, že už mi povolily nervy, už toho všeho mám tak akorát dost. Zdenda je samozřejmě příkladně stoický, neřkuli nad věcí. Přeci jenom, aspoň jeden musí být v klidu, což já teda rozhodně nejsem. Už nejsem. Padlo rozhodnutí, jedeme si pro Trumu. Máme to přesně 884 km a jestli sebou hodíme, zítra bude Truma na místě a my se konečně vykoupeme, zatopíme si a zavládne klid na palubě. Doufám, že nic dalšího nečeká v řadě a aspoň pár dnů si užijeme Španělska a pohodového cestování. Letos jsme si toho opravdu moc neužili. Vyjíždíme přesně v poledne a do večera jsme ujeli 620 km. Spíme na stání pro obytná auta ve městě Girona.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ