int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



17.1.2023 Playa Arroz - Murcie - Španělsko

Ráno jsme se zabalili a jedeme na naše už známé místo, Playa Arroz. Tam plánujeme chvilku pobýt. Týden, dva. Nikam nepospícháme.  

P1170001

Jsme stále v oblasti Murcia, ale pomalu se blížíme do další oblasti, Almérie. Nicméně, jestli tam vůbec dojedeme, je otázka. Uvidíme. Zatím máme co do činění tady, a tak se na chvilku zde zastavíme.

 P1170006

Podél celého pobřeží je ohromná spousta pláží, některé jsou hodně známé, některé méně, ale dá se vybrat místo, kde můžeme stát přímo u moře a nejsme až tak vyháněni policií. Vlastně, ono je to takové zajímavé. Pro představu. Na parkovišti u pláže, na velkém parkovišti, se postupně naskládá třeba až 50 obytných aut a ty tam stojí týden, čtrnáct dnů i déle. V klidu a pohodě. Najednou přijede policie s tím, že tady není kemping, což samozřejmě všichni ví a všechny obytky nekompromisně vyžene. Těch 50 aut se zvedne a přejede na jiné parkoviště a jinou pláž.

P1170008

Spíše se rozprostřou podél pobřeží, kde už samozřejmě, jiná obytná auta stojí. Tím se navýší počet aut na dalších parkovištích, a to vede policii k další akci, zase na jiném místě. Mezitím, na vyčištěné, prázdné parkoviště přijede nic netušící první obytka a když je tam jedna, tak samozřejmě, během chvíle parkuje další a další a po pár dnech je parkoviště opět plné. Samozřejmě, někdo pobyt ve Španělsku končí, ale jinému začíná. Tak je to takový nekonečný příběh. Důležité je, počítat s možností, že jednoduše přijede policie a my se musíme přestěhovat jinam. Když se podíváme na mapu této části pobřeží, tak krásně vidíme, kolik je tu pláží s parkovišti, kde se dá stát, a tak míst je stále ještě dost a dost.  Domníváme se, že je to záležitost hlavně víkendů, kdy místní, kteří si také chtějí užít moře si stěžují, protože nemají kde zaparkovat. Faktem je, že obytných aut je v jižním Španělsku opravdu hodně. Naštěstí už je otevřené Maroko, a tak se neopakuje situace z loňska, ale i tak je to někdy docela děs. Kempy jsou úplně plné a když to vezmu kol a kol, tak není až tak o co stát. My jsme tady taky občas dost namačkaný, ale stále se snažíme držet si od sebe co největší rozestup, což v kempech není možné. Tam jsou dané přesné rozměry parcely a auta jsou tam dost na těsno. Zase na druhou stranu, nemají problém s vodou, elektřinou a s odpady.

P1170009

Hlavně, stále někdo přijíždí a někdo odjíždí. Mnohdy tu stojí auta jen kvůli přespání a ráno jedou dál. Takže, stále to není nijak tragické. Důležité je, dodržovat jistá pravidla. Nikdo neroztahuje markýzu, všichni na noc uklízí židličky a stolky, nebo je aspoň strčí pod auto. Nikdo si nedovolí pod sebe vypouštět šedou vodu a nikdo si nedovolí někam do křoví vylévat obsah senkrovny. Všichni z této oblasti jezdí na benzínku Anibal, řečeno Hanibal, a tam za poplatek 3 eura můžeme dotankovat vody kolik potřebujeme a zbavit se všech odpadů. To se vždy na místě, kde stálo obytné auto objeví židličky zabírající prostor a všem dávají na srozuměnou, že majitelé zase přijedou. 

P1170030

Obyčejně si nikdo nedovolí židličky dát na stranu a místo zabrat. Samozřejmě, mohou být výjimky, ale nesetkali jsme se s tím. Nikdy jsme neviděli, že by přijelo auto, židličky dalo na stranu a na opuštěné místo zaparkovalo. Spíše jsme se setkali s tím, že auto mělo otevřenou výpusť na šedou vodu a pod sebou louži, ale vždy stačilo jen upozornění majitele na problém a vždy se jednalo o zapomenutí a vždy majitel auta, které představovalo potenciální problém, s omluvami a poděkováním za upozornění zjednal nápravu.

   

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ