int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



28.1.2023 Mazaron - Murcie - Španělsko

Sobota a v Aguilas je tradiční velký trh s ovocem a zeleninou a samozřejmě i s nezbytným oblečením. Jsou trhy a trhy. Někde je hlavně oblečení a pak se v rohu choulí stánek se zeleninou a někde je sice spousta oblečení, ale také spousta zeleniny, a to je trh v Agiulas, kam jedeme už podruhé. Hlavně, na trhu jsou velmi příjemné ceny.

P1280008

Říkala jsem, že tolik zeleniny na talíři jsme dlouho neměli. Samozřejmě, zeleninu kupuji, ale když je drahá, tak vždy jen pár kousků. Jednu dvě papriky, pár rajčátek, ledový salát, řapíkatý celer a o to se dělíme.

P1280009

Teď mám plnou lednici zeleniny, když je na trhu vše za euro nebo i pod euro. Kilo rajčat za 80 centů, papriky kolem eura, kupovala jsem pomeranče na šťávu za 40 centů, luxusní mandarinky euro, úžasné brambory 60 centů. Přijeli jsme z trhu a hned baštíme kousek masa s hromadou zeleniny a šťouchanými brambory.

Abych nezapomněla, dělala jsem naprosto úžasnou brokolici. To je tak, když všude kolem nás je spousta brokolice, ledového salátu a všemožné listové zeleniny. Na sklizených polích zůstane ohromné množství zeleniny, která nesplňuje parametry pro prodej a ta se pak zaorá.  Pak už nevím, jak ještě upravit brokolici, abychom nejedli jen stálé osvědčené placky, polévku, zapečenou brokolici a tak podobně. Takže, zde je jeden nápad.

 P1010027

Brokolici rozeberu na větší růžičky, krátce povařím a v sítku jí proliji studenou vodou, aby si udržela krásně zelenou barvu. Na pánvi osmažím cibulku a následně na ní orestuji kousky kuřecího masa, okořením a podliju vodou nebo mlékem. Přidám tři, čtyři trojúhelníčky sýra a vše povařím. Sýr se krásně rozvaří a mám luxusní sýrovou omáčku s kuřecím masem. Mohu lehce zahustit.

P1010025

Mohla bych použít smetanu, nebo zakysanou smetanu, ale výsledný pokrm by byl výrazně kaloričtější. Na závěr do pánve vložím brokolici, opatrně promíchám, a ještě krátce povařím. Je to dobrota.

P1010029

Není potřeba kupovat nějaké sýrové omáčky v prášku, bohatě postačí několik trojúhelníčků sýra anebo zbytky sýra, co máme v lednici a už si říká o urychlené zpracování.

 P1010031

Tentokrát je Zdenda v plné práci na počítači, a tak nekulturně jí u rozdělané práce. Na druhou stranu, já si zase čtu rozečtenou knížku, kterou už několik dnů hltám.

 P1010002

Stále se něco učíme. Pokud se sejdeme s kolegy, tak většinou každý má nějakou vychytávku, nějakou oblíbenou aplikaci a tady si kluci instalují do telefonů vynikající překladač, který nejen že překládá hlasovou zprávu, ale dokáže skvěle a velmi jednoduše přeložit psaný text v cizím jazyce do mluvené češtiny.

 P1010003

Na Playa Arroz jsme už více jak týden a dneska odpoledne přijela policie a všechny nás nekompromisně vyhodila. Všichni, i ti co nestojí u moře jako my, ale nad námi musí odjet. Policisté jsou velmi slušný, velmi zdvořilý, ale nekompromisní. Řekli do pěti minut musíme odjet.

P1200080

Samozřejmě, jsme to nestihli, protože máme dole kola, ale jim bohatě stačí, když vidí že se na odjezd chystáme, a tak jen stojí u svých aut, byla dvě, a pozorují, jak všichni balí a jak se pomalu celé velké prostranství vylidňuje.

P1280013

My jsme chtěli už v pondělí odjet k městečku Mazaron, kde pojedeme další Vía Verde. Takže nám to o jeden den urychlili. Nevadí. 

 P1280034

V Mazaronu máme skvělé stání na ohromném velikém parkovišti, ale když jsme tam přijeli, tak parkoviště má novou bránu a celý veliký prostor, který byl velmi zanedbaný,

Img_1143

plný všelijakého odpadu, trávy, vzrostlých keřů a tak podobně, tak celý ten prostor je najednou kompletně vyčištěný, bez jediného keře a samozřejmě, pod uzamčením.

Img_1141

Tady je vidět, že stačí 14 dnů a vše je jinak. Ideální velké stání u prádelny je fuč.

Img_1140

Zmizelo.

P1290029

Před 14 dny jsme tady prali, pohodlně přespali hned naproti prádelně, ideální místo na přeprání na cestách a vše je jinak. Bohužel, ani velmi šikovná, velká prádelna se tady už nedá kloudně využít, protože se tu nedá zastavit.

P1290030

Jedině mít vše připravené, nachystané. To už jsme taky zažili. Všechno prádlo na vyprání jsem měla nachystané ve velkých taškách, k tomu účelu vozím s sebou dvě modré tašky z Ikea, Zdenda u prádelny zastavil, samozřejmě zablokoval dopravu, já jsem vše rychle nanosila do prádelny a Zdenda odjel někam se postavit. Čekal, až mu zavolám, že mám vypráno, usušeno a prádlo v taškách složené.

P1290031

Pak to byla rychlá akce. Nanosit prádlo do auta a hned odjet, protože za námi už stála auta. Ale španěláci jsou velmi tolerantní národ. Nakonec jedeme, jak jinak, na konci města na hřbitov, kde je poměrně velké a příjemné parkoviště.

Img_1424

Kousek od nás je začátek naší Vía Verde. Večer přijela policie a protože stojíme hodně stranou, mimo parkoviště, tak jim nevadíme a my jsme zase rádi, že o nás místní police ví.

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ