int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



16.12.2023 Xerta - Španělsko

Konečně jsme se setkali s Moravou! Dojeli za námi Zdenda s Helou a jedeme, jak jinak, na Vía Verde tady od nás z Xerty do Botu.

Pc160015

Podle nás je to jedna z nejhezčích cyklotras Vía Verde a rádi bychom ji s přáteli projeli.

Img_6974

A jsem zase u toho, co je to jedna z nejhezčích? Je to druhá nejhezčí, nebo desátá nejhezčí, a teď, babo raď. Jak já takovouto specifikaci nemám ráda.

Img_6975

Samozřejmě, je to vždy podmíněno tím, kdo hodnotí, kdo má jaký zájem anebo, co hodnotitel preferuje. Mnohem raději bych použila slovo třetí nejhezčí, ale opravdu je třetí?

Pc160025

Nevím, skoro každá cyklostezka tady ve Španělsku má svoje kouzlo a Vía Verde ze starých železnic obzvlášť, nicméně, tato je skutečně hodně pěkná a hodně výjimečná.

Pc160017

Překrásné pohledy dolů na Ebro, 31,5 tunelů, nespočet pěkných míst na odpočinek a svačinku a samozřejmě, sem, tam otevřená restaurace, dřevěný bar a třeba jako v Botu velký železniční vagón přeměněný na kuchyň a venkovní sezení.

Img_6987

A abych nezapomněla dřevěný bar s vynikajícím čepovaným pivem a perfektně vychlazenými sklenicemi z mrazáku. Tak nějak, co víc si na cestě přát a pokud k tomu ještě přihodím skvělý povrch na celé cestě, tak já si myslím, že tato Vía Verde si bude stát hodně vysoko.

Pc160018

Jediné, co nás maličko rozhodilo je nový design stránek Vía Verde, kde se nám teď obtížněji hledá. Staré stránky už nefungují a je potřeba si najet na nové stránky a ty pro nás nejsou tak přehledné. Ale asi je to jen o tom, zvyknout si na ně.

Img_6969

Spíše je tam problém, že se stránky tak hezky nepřekládají do českého jazyka. Myslím, že je to jen o praxi a naučit se pracovat s novou platformou. Nakonec jsme ujeli krásných 48 km a jsme zpět v Xertě. Parádní den, parádní výlet, jen je znát, že už zimní období i tady pokročilo a brzo k večeru se začíná dost citelně ochládat.

Obrazek-whatsapp-2023-12-16-v-18-47-34_791f71d4   

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ