int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



19. 12.2023 Faro del Cap de Sant Antoni

Neděli jsme si dali jako odpočinkovou. Bylo krásné počasí, ale v noci nám už spadla teplota ke 4 °C což už je hodně málo.

Pc180004

Není nač čekat, a tak jsme definitivně zaveleli k ústupu a jedeme kousek níž na jih. Přátelé taky chtějí už do tepla. Zatím jedeme společně do městečka Vinaroz, kde stojí další kolegové.

Pc180005

Útes nad mořem je sice moc hezký, ale strefili jsme se do místa, kde se venčí snad všechny psi z okolí a samozřejmě, nikdo po nich tady neuklízí. Děsné místo, plné psích exkrementů, že se člověk bojí někam šlápnout.

Pc180007

Nejlepší je, že sedíme na malém místě, které jsme si vyčistili a jde okolo pán venčící velkého psa. Pes se metr od nás vykaká a nic. Dělá, jako že to nevidí a jde dál, zkrátka, jsme na místě kde se psi běžně venčí a hotovo.

Pc180009

Není o co tu stát, a tak se hned ráno vydáváme dál. Zdenda s Helou a přáteli se vrací za dalším kolegou a my pokračujeme na jih.

Pc190016

V cestě nám stojí Valencie, kterou musíme projet, ale není to až tak děsivé. Mimochodem, Valencii jsme si už prohlédli, a to opět na kolech.

Pc190039

Kousek před Valencií je pohodlné velké parkoviště, kde se dá sednout na kola a po cyklostezce dojet až do Valencie a projet si všechny pěkná místa, která si naplánujeme.

Pc190045

Opět jsme u toho, kdo co preferuje, ale já bych jednoznačně doporučila architektonický skvost Město umění a věd. Pokud jedeme skrz Valencii, tak aspoň jednu budovu zahlédneme z mostu, kterým přejíždíme bývalé koryto řeky Túria.

Pc190042

Právě v původním korytě byla vystavěna běloskvoucí nádhera v podobě několika budov. Dříve tu bylo močáliště a bývalé koryto bylo plné všelijakých keřů, náletových stromů a jak jinak i nepořádku.

Kus koryta byl přeměněn na naprosto úžasnou zahradu Jardí de Túria, plnou fontán, nádherných květinových zahrad a velikých jezírek a hned kousek dál je areál, který se jmenuje Město umění a věd.

Vše jsme si vloni projeli s přáteli na kolech a když nic jiného, tak Město umění a věd bych opravdu doporučila. Je to dechberoucí skvost Valencie, je to nádhera.

Received_899809560721086

Koho by to více zajímalo, jak se dá projet Valecie na kolech, nechť se podívá do Cestopisu 15.12.2021.

 Dji_0024

V plánu je přespat na Faro del Cap de Sant Antoni, kde už jsme se jednou zastavovali, ale nespali jsme tu.

Pc190085

Zkrátka maják svatého Antoníčka. Je to kouzelné místo, kde pod sebou máme poměrně velké město Xábia.

Dji_0025

Zdenda po dlouhém čase provětral droníkovi křídla a vznikly moc hezké fotky majáku a okolí. Nakonec jsme přespali na maličkém parkovišti pár desítek metrů pod majákem.

Dji_0031

Přímo u majáku by to taky šlo, ale padaly by mi hrnce ze sporáku. Příšerný sklon, který by se ani klíny nedal vyrovnat. 

Dnešní trasa: 

Včerejší trasa byla:

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ