int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



24.12.2023 Villajoyosa - Španělsko

A jsou tady Vánoce. Stále stojíme na parkovišti ve Villajoyosa na útesu. Jarek se Simčou odjel domů do Torrevieja a my chystáme sváteční večeři.

Img_7114

Tentokrát máme kapříka z Ebra, který je úplně luxusní. Zdenda mu říká sportovec. Kapři na Ebru na přehradě jsou zase jiný, takový cvalíci, jak je známe z domova, ale pod přehradami, už jenom na řece jsou zkrátka vysportovaný. Ebro mělo tentokrát hodně vody a to, že si Zdenda zachytal byla otázka dnů, než voda na stoupala nad únosnou míru a pak už byla plná trsů trav a s velmi silným proudem.

 Img_7098

Nicméně, koupila jsem dvě bagety a nastrouhala jsem si strouhanku. Já nevím, ale tady jí mají takovou jakoby hrubozrnnou a mě osobně připadá hodně chlebová. Tak si raději koupím dvě velké bagety a zase mám strouhanky na půl roku. Pravda, Zdenda, když viděl, že jsem z obchodu přinesla bagety, jen zasvítili oči, ale hned jsem ho upozornila, že bagety jsou na strouhanku. Přestali jsme totiž jíst chleba a bílé pečivo. Já už v létě a Zdenda až na cestě a kupodivu neprotestuje. Baští celozrnné suchary a dobrý.

Pc160004

Ale musím ještě vzpomenout na naprosto úžasný domácí chleba, který jsme dostali od odjíždějících rybářů na Ebru. Chleba byl přímo luxusní. Tak jak vypadá nádherně, tak i báječně chutnal. Manželka jedno rybáře dovedla umění domácího chleba do dokonalosti.

 Img_7137

Zdenda si střihnul jedno vánoční vykoupání v moři. Brrrr, je strašně studené, 15°C.

Img_7124

Ale cachtání nijak neprodlužoval a skotačení ve vlnách, taky nepřišlo na pořad dne. Je statečný, to se musí nechat.

 Pc240011

Obalila jsem kapříka, kuřecí prso a samozřejmě, ze včera už mám nachystaný bramborový salát. Jen rybí polévku nedělám.

Pc240008

Měli jsme báječný slepičí vývar. No a samozřejmě, celý den nám jdou pohádky a na závěr, po večeři, jak jinak Tři oříšky pro Popelku.

Přejeme všem, krásné Vánoce.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ