int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



31.12.2023 Enternaranjos - Silvest - Španělsko

Přejeli jsme na obrovské stání u Alicante. Tady je to přímo vyhlášené.

Img_7334

Přesto, že tu prakticky pro nás nic není, tak je tady téměř vždy ohromná spousta aut.

Img_7339

My ještě stojíme na tom menším parkovišti, ale kousek od nás je totožné a nejméně třikrát tak velké a tam je to tedy síla.

Img_7390

Střihli jsme si tradiční výlet do Alicante, podívat se jen tak na čumendu na Vánoční trh a hned jedeme zpět.

Img_7412

Ovšem, cestou jsem tak hloupě píchla zadní kolo, že mám plášť úplně roztržený. Pravda, už jsme ho měli vyměnit, ale říkali jsme si, že to uděláme až tady a tak k výměně došlo poněkud neplánovaně.

Bobes

Ale byl to docela problém.

 Pc300015

Další den nás už čeká cesta do Enternaranjos, kde budeme slavit Silvestra.

Img_7457

Velké příjemné stání na asfaltu, úplně na konci nové výstavby. Pod námi je parčík, kam vlastně nikdo nechodí, jen občas pejskaři. Takže fajn místo, kde máme klid a nikoho nerušíme.

 Img_7455

V rámci silvestrovského nákupu jsme se rozhodli pro společný oběd ve znamení krevet. Pravda, dojeli nás další kolegové Vlasta s Jardou a i tak jsme to s množstvím poněkud přehnali.

Img_7465

Minulý rok jsme tady taky dělali krevety a docela mě překvapilo, jaký je z neloupaných krevet odpad. A protože se nerada dohaduji, nerada hádám, jestli to může být tolik nebo tolik gramů, vyndala jsem kuchyňskou váhu a odpad v pytlíku převážila.

Pc310023

Vyšlo mi, že neloupané krevety mají téměř 50% odpad. Takže, pokud koupím neloupané čerstvé předvařené krevety, které v Mercadona prodávají za 9.15 eur kilo, tak je to vlastně jako bych kupovala půl kila vyloupaných.

Img_7470

Pokud koupím kilo této velikosti už vyloupaných, ale zmražených za 18 eur je to totožná cena, ale přijdeme o zábavu s loupáním. Já to spíše beru jako takovou společenskou akci, kdy si u stolu povídáme a je nám fajn.

Img_7475

Všichni jsem stejně upatlaný z loupání, dalo by se říct přímo zprasený, ale je to zábava. Bylo nás 6, vlastně 5 a měli jsme dvě kila krevet. Což se nezdá, ale bylo toho hodně. Docela jsme se jich přejedli.

Pc310030

 Nakonec nás konečně dojeli Krkonošský Růženka s Jirkou a kamarádem a hlavně Roman s Pavlínkou. Takže, už jsme kompletní a oslava Nového roku může vypuknout.

Img_7495

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ