int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



21.2.2023 Águilas karneval 2- Almería - Španělsko

Karnevalový týden pokračuje. Viděli jsme vypouštění hlavní postavy karnevalu v Aguilas Mussony, viděli jsme hlavní karnevalový průvod v neděli a dneska je druhý a poslední karnevalový průvod.

Img_1911

Mezi tím proběhla spousta akcí přes den. Hlavně, díky zájmu veřejnosti byla do programu karnevalu zařazena dětská Mussona a spousta dětských představení. Na tom jsme nebyli, ale když dospělácký karneval je překrásný, tak věřím, že i dětský musí být úžasný.

P2210002

Ve Španělsku je spousta tanečních karnevalových škol, kde se po celý rok piluje představení, a hlavně kde cvičí dětičky a učí se, jak se taková karnevalová sestava tančí. Ono je to strašně zavádějící. Jeden by řekl, vždyť to nic není.

P2210023

Sestava trvá opravdu jen velmi krátký čas, ale když si představíme, že trasa karnevalového průvodu je třeba jako tady necelé dva kilometry, což je krátká trasa, tak sestavu tanečníci musí zvládnout mnohokrát a stále se usmívat a hlavně, nevypadnout z rytmu, nevypadnout z choreografie. A teď si představme, že první tančí malé děti, odhaduji věk do první třídy, pak jdou hned větší děti, občas je další skupina slečny a pak už za nimi jdou dospělý a všichni tančí jednu skladbu. Za nimi jedou obrovský reproduktory s dunící muzikou, a to vše musí být perfektně synchronizované.

Img_20230221_214949

Děti nesmí utéct dospělým tanečníkům rychlými kroky, to by se skupina roztrhala, a to by bylo špatně. Děti také většinou mají kolem sebe dospěláky, kteří jim pomáhají a udávají jim tempo.

Img_20230221_214925

Moc hezké je, že doprovodný tým má obvykle na sobě bundy nebo mikiny s emblémem taneční školy.

Img_20230221_215526

Někteří měli na sobě oblečení s ohromnými výšivkami školy. Zkrátka, ani doprovod skupiny nebyl mimo dění. Doprovod pomáhal dětem s čelenkami, všelijak je povzbuzoval a signalizoval přestávky, nebo jen změnu tempa a hlavně, doprovod měl s sebou plné kapsy lahviček s vodou, které znaveným dětem poskytoval.

Img_20230221_215826

To až když stojíme kousek od tanečníků, tak musíme obdivovat nadšení, zápal a skutečnou radost z předvádění těch malých tanečnic a tanečníků. Dospěláci to je jasné, ty chápou význam dnešního vystoupení, ale děti přeci jenom by to mohly nakonec brát trochu jinak.

P2210053

Přeci jenom opakovat sestavu stále dokola, usmívat se, dávat si pozor na kroky a otočit se v tu správnou chvíli, to chce velké odhodlání. Ale pravdou je, že karneval je krásný, kostýmy jsou krásné, hudba je sice děsně hlučná, to se musí, ale taky pěkná a největší potlesk vždy sklidila dětská část skupiny.

Img_1927

Takže publikum štědře děti za výkony odměnilo. A myslím, že pro takové dětské srdéčko to muselo být úžasné. Však taky celý rok někde trénují, a nakonec jsou odměněný tak ohromným, jásajícím a tleskajícím publikem.

 P2210074

Poslední den karnevalu je zakončen obrovským půlhodinovým ohňostrojem. To jsme bohužel nějak přehlédli, protože musel být opět, jak jinak, krásný. Tak příště.   

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ