int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



26.2.2022 Playa Arroz - Almería - Španělsko

Klube se nám nádherný den a náš Nekonečný internet – Roman váhá s odjezdem. Pravda je, že to mladým letí až za dva dny a to bohatě stačí do Malagy dojet.

P2260055

Letí jim to až v úterý v noci a těch tři sta kilometrů ujedou pohodlně za jeden den. Chvíle rozhodování a zůstávají ještě dneska, protože je v plánu vypustit droníka na moře s návnadou hodně daleko.

 P2260024

Zdenda to tentokrát vymyslel tak, že použije vlasec ze všech tří prutů, které aktuálně používá. Takže je potřeba velkého počtu pomocníků, kteří se budou na zanášení návnady spolupodílet.

 P2260029

Všichni jsme dostali jasné pokyny, co budeme dělat a jde se na to. Jako návnada je použitá oliheň, teda vše, co jsme nesnědli. Vnitřnosti a chapadla či co to má. Zdenda dovnitř zašil kousek polystyrénu, aby se návnada nadnášela. Jako závaží použil kus provrtaného kamene.

P2260039

Pavlínka má na starosti pruty, které musí podávat, aby Zdenda rychle navázal vlasec. Roman obsluhuje ovládání a hlásí vzdálenost. Já mám na starost fotodokumentaci případně rychlou výpomoc, otírání zpocených čel, kontrolu pitného režimu a nasycení mužstva.

P2260044

Maličký problém byl se silným větrem, který jsme vůbec nezpozorovali, ale když dron ve vzdálenosti 250 m odmítl dál letět, a i přes veškerou snahu se stáčel po větru, bylo jasné, že požadovanou vzdálenost tři sta metrů nedosáhneme.

P2260035

Opravdová nervozita přišla, když se droníkovi nedařilo shodit návnadu a kapacita baterky mizela před očima. První pokus o shození návnady a nic. Po třetím pokusu, kdy je návnada stále pod dronem, droník je daleko nad mořem a baterka hlásí že se dron musí vrátit, je jasné, že s těžkou návnadou nemá šanci doletět zpět.

P2260048

Nakonec se Zdendovi podařilo návnadu shodit a droník na poslední zbytky energie šťastně dolétl zpět. Ale byli jsme maličký kousek od ztráty droníka.

P2260050

Chyba byla, že se podcenila rychlost větru. Na druhou stranu se nedivím, protože u nás nefoukalo vůbec, protože jsme krytý velkou skálou, ale tady je vidět, jak lehce jsme mohli o droníka přijít. Mělo být varováním, jak těžce se droník pere s větrem a jak pomalu postupuje vpřed.

P2260057

Pak i naplno nabitá baterie, která pohodlně vystačí na půl hodiny lítání, může být za deset minut téměř vybitá.  Všem se nám ulevilo. Droník se šťasně dostal domů. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ