int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



28.2.2022 Playa Arroz - Almería - Španělsko

Přesunuli jsme se za přáteli Zdendou a Alenkou na další pěkné místo Cala Panizo. Jsou tady ještě další dva kolegáčkové a my se těšíme na další výlet na kolech.

Img_1994

Cestou jsme se zastavili klasicky pro plyn a natankovat vodu u Anibala, kam si jezdí tankovat vodu všichni z širokého, dalekého okolí. Za tři eura dostaneme klíč od zámečku na kohoutu s vodou a můžeme natankovat vody, kolik potřebujeme.

Img_1989

Tady jsou na potřebné karavanisty připravený. Rovnou tu mají tři kohouty, takže mohou tankovat tři obytky najednou, je tu i plyn a v rámci ceny za vodu můžeme se zbavit všech odpadů, mám na mysli vylít a vymýt kartuši a vypustit šedou vodu. Zároveň potřebujeme doplnit proviant, klasicky v Mercadona a už jedeme na Cala Panizo. Sice nestojíme přímo u moře, ale místo je to pěkné.

 Img_1982

Výlet po okolí se opět vydařil. Najeli jsme nějakých 40 km a pohodička. Jen je ještě znát, že je únor a tudíž, když jedeme na kolech, tak je stále ještě poněkud chladněji.

P2280075

Zkrátka ještě to není na to, jet jen v tričku a kraťáskách nebo já klasicky v sukýnce, ale je krásný den, a tak není nač si stěžovat. Jak říká Alenka, „není špatného počasí, jen špatné oblečení“. A to je svatá pravda.

P2280073

Zdenda poslouchá jestli náhodou nepojede vlak. Ale jednou to tady bude nádherná Via Verde. 

P2280070

Vždy se vyplatí mít s sebou rezervní oblečení, abychom se mohli případně doobléct. My s sebou už naprosto stabilně vozíme větrovky s kapucí, které nás už několikrát zachránili před smrtí prochlazením.

P2280090

Zvlášť na kole, když se jede ve stínu a z kopce je mnohem chladněji, než by se zdálo. To pak jednoduchá, lehká bunda přijde velmi vhod a v těchto dnech s sebou ještě vozíme rukavice. Občas je zapomenu, ale Alenka nikdy.

P2280087

Ta je má stabilně v ruksaku a už mi je párkrát půjčila. To je tak, když vyjíždíme z místa, kde nefouká a je slunce. Pak stačí vyjet do míst, kde to silně profukuje a pokud se dostaneme ještě do místa které je ve stínu, tak ruce velmi rychle zkřehnou a pocitová teplota se blíží k nule.

Img_1966

Takže ano, je potřeba být připravený, protože každé zapomenutí něčeho podstatného se velmi rychle vymstí. Zdenda s sebou veze náhradní duše, tři, Zdenda S dokonce 4 a plášť, sadu na lepení a samozřejmě spoustu nářadí včetně nářadí na opravu přetrženého řetězu.

 P2280079

Španělsko, jak už jsem se mnohokrát zmiňovala je taková zeleninová zahrádka Evropy. Tady se celoročně, to potrhuji pěstuje vše, nač si vzpomeneme. Ale je to hodně o oblastech.

P2280077

Potkali jsme oblast květáků, kde se pěstoval skoro jen květák. Teď jsme v oblasti salátů. Kus pod námi už začíná oblast skleníků, kde se pěstují hlavně rajčata, papriky, cukety a tak podobně.

P2280081

Pole ledového salátu po sklizni. 

P2280082

Tady na polích je krásně vidět, jak se na jednom poli sklízí, hned vedle salát dorůstá a na dalším se už vysazují nové sazenice salátů.

Video z dnešního dne, klikni na tento odkaz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ